Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Personenverkeer naar het binnenland ook stopgezet

Personenverkeer naar het binnenland ook stopgezet

25/03/2020 10:07 - Jason Pinas

Volksgezondheidsminister Antoine Elias (l) en vicepresident Ashwin Adhin bij de dagelijkse persmeeting over het coronavirus.

Volksgezondheidsminister Antoine Elias (l) en vicepresident Ashwin Adhin bij de dagelijkse persmeeting over het coronavirus. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Het personenverkeer vanuit en naar het binnenland is vanaf woensdag stopgezet door de overheid. Dit is een van de maatregelen die wordt getroffen om verspreiding van het COVID-19 coronavirus tot een minimum te beperken. De bekendmaking kwam dinsdag van Danielle Veira, directeur van het Directoraat Nationale Veiligheid.

Tijdens de dagelijkse persconferentie zei ze dat na de boten, nu ook vliegtuigen niet meer naar het binnenland mogen vliegen met passagiers. "Alle verkeer dat wij op dit moment zullen toestaan is voor transport van goederen en voeding," benadrukte Veira. Het overige openbaar vervoer blijft vooralsnog stil.

Het aantal geïnfecteerde personen staat nu op acht. Het laatste geval is dinsdagavond na de persconferentie officieel vastegesteld op de website van het COVID-19 managementteam. Hoe deze patieënt besmet is geraakt is nog niet bekend. Volgens minister Antoine Elias van Volksgezondheid is de zevende persoon de echtgenoot van de eerste vrouw die positief is getest met het virus.

Ook de zesde persoon is volgens de bewindsman in nauw contact geweest met de persoon bij wie COVID-19 als eerst is ondekt in Suriname. De zesde patient was in quarantaine geplaatst alvorens die symptomen vertoonde. Daardoor is er zicht op de personen met wie ze mogelijk in contact is gekomen waardoor verdere verspreiding gemakkelijk is in te dammen.

Alle andere zaken die via sociale media worden verspreid zijn volgens de Elias fake news. Zo deden er geruchten de ronde dat Chinezen op een adres aan de Gompertstraat besmet waren met COVID-19. Echter, na controle van de politie en milieu-inspecteurs van het Bureau Openbare Gezondheidszorg bleek dat dit niet waar is.

Elias: "Fake news kost ons tijd en is enerverend. Voor de zoveelste keer vraagt Volksgezondheid om dit na te laten", verzocht de minister. De bewindsman zei verder dat twee van de positief geteste personen binnenkort uit de intensive care van het St. Vincentiusziekenhuis worden ontslagen.

Dit tweetal zal binnenkort op een speciale klinische afdeling worden geplaatst. "Na een korte observatie zullen die dan gezond verklaard worden," aldus Elias. De overige positief geteste personen verkeren volgens de minister in stabiele toestand.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina