Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Repatrianten, we laten jullie niet in de steek'

'Repatrianten, we laten jullie niet in de steek'

25/03/2020 19:07 - Van onze redactie

'Repatrianten, we laten jullie niet in de steek'

 

PARAMARIBO - Alles is nog niet in kannen en kruiken om gestrande Surinamers terug te halen. Dat werd woensdagmiddag duidelijk tijdens de persbriefing van het Covid-19-managementteam. "Maar we laten jullie niet in de steek", verzekerde overste Daniëlle Veira tijdens een videocall.

Vanuit haar quarantaineplek - Veira is in contact gekomen met de Franse ambassadeur Antoine Joly die dinsdagavond positief werd getest op het nieuwe coronavirus - zei de directeur Nationale Veiligheid dat Surinamers in Nederland, Haïti en andere plekken herhaaldelijk vragen wanneer ze terugkunnen. Ze maakte duidelijk dat het managementteam "geen tijd verliest" en "continu bezig is" om na te gaan hoe de mensen "veilig" terug te halen.

Veira: "Ik weet dat het lang duurt, maar jullie kunnen niet bevatten hoe veel er te doen is." Ze vroeg daarom om de gelegenheid "alle stappen uit te werken". "We laten jullie niet in de steek. Blijf ons contacten." Op de website covid-19.sr staat dat Surinaamse staatsburgers die in het buitenland zijn gestrand vanwege de Covid-19-lockdown in aanmerking kunnen komen voor de zogenoemde 'financial rescue package'. Opgave kan bij de ambassades of consulaten of via de website conza@gov.sr.

Eerder had het managementteam laten weten dat er voortaan twee artsen op elke vlucht met repatrianten zouden zijn. Die zouden de alle passagiers vóór vertrek controleren op griep- en/of koortsverschijnselen. Op de website van het managementteam is er bij repatriëringsvluchten uit Amsterdam en Belém slechts vermeld "to be announced". Wel staat er dat Eastern Airlines toestemming van de Surinaamse regering heeft gekregen om woensdagmiddag een repatriëringsvlucht voor Amerikaanse staatsburgers uit te voeren van Paramaribo naar Miami, Florida.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina