Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Banken hervatten dienstverlening

Banken hervatten dienstverlening na gesprek met CBvS

26/03/2020 21:24

Banken hervatten dienstverlening na gesprek met CBvS

 

PARAMARIBO - Het bestuur van de Surinaamse Bankiersvereniging heeft na een onderhoud met de governor van de Centrale Bank van Suriname, Maurice Roemer, donderdag besloten de dienstverlening te hervatten. Tijdens dit gesprek is er gesproken over de pijnpunten in de ‘Wet Controle Valutaverkeer en Transactiekantoren’ en hoe invulling te gegeven aan deze wet, meldt de vereniging donderdag in een persbericht.

Er zijn tijdens het onderhoud met de governor nadere afspraken gemaakt waaronder dat de dienstverlening van de banken ongewijzigd blijft, totdat de Centrale Bank van Suriname verdere instructies c.q. richtlijnen geeft conform haar taken, zoals omschreven in de bankwet en de wet 'Toezicht Bank- en Kredietwezen'.

De banken worden in de gelegenheid gesteld om hun gedetailleerd commentaar met betrekking tot de tegenstrijdigheden en onuitvoerbaarheid van deze wet, op te sturen naar de centrale bank. De governor zal in verder overleg treden met De Nationale Assemblee, omdat de CBvS uitvoering dient te geven aan de wet.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina