Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bestuursleden bond willen af van voorzitter Wirht

Bondsbestuursleden Rosebel willen definitief af van Wirht

26/03/2020 05:52 - Gilliamo Orban

De bond bij Rosebel Gold Mines wil  definitief af van voorzitter Winston Wirht.

De bond bij Rosebel Gold Mines wil definitief af van voorzitter Winston Wirht. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Twaalf bestuursleden van de bond bij Rosebel Gold Mines (RGM) spannen donderdag een kortgeding aan tegen Winston Wirht. Volgens bondssecretaris Johan Seymor zal van de rechter worden gevraagd Wirht te verbieden langer op te treden als bondsvoorzitter. Hij is in december gekozen als opvolger van Lloyd Read, die zes jaren met de scepter heeft gezwaaid.

"We hebben hem (Wirht, ... red.) in februari eerst op non-actief gesteld vanwege zijn onstatutaire handelingen zonder medeweten van overige bestuursleden en hebben het vertrouwen in hem opgezegd. Kort daarna is hij in een algemene ledenvergadering door de leden afgezet", zegt Seymor.

Wirht wil vooralsnog niet ingaan op de beschuldigingen. "Ze moeten deze bij de rechter bewijzen. Ik ga ze via mijn jurist met de billen bloot leggen", houdt hij de Ware Tijd voor. De voorzitter zal uitgebreid op zaken ingaan, nadat hij een algemene ledenvergadering heeft gehouden. 

Ondanks hij door de leden zou zijn afgezet, schrijft Wirht volgens Seymor nog steeds brieven naar de directie van RGM, waarin staat dat hij een alv wil houden. De onderneming wordt zoals gewoonlijk voor het houden van onder meer een vergadering op de hoogte gesteld, waardoor ze hiermee rekening kan houden. 

"Het bedrijf weet dat er een dispuut is en wil zich hier niet inmengen. Trouwens, Wirht is geen voorzitter meer van de bond en in het kader van het coronavirus bespreekt het bedrijf zaken met ons", beweert Seymor. Hij wijst erop dat de afgezette voorzitter een adviseur in de arm heeft genomen die privileges kreeg zonder dat de overige bestuursleden in kennis zijn gesteld.

Daarnaast heeft Wirht een keer besloten om alleen gespreken te voeren met RGM. Ook heeft hij tijdens het introductiegesprek met het bedrijf gevraagd om grond voor hennepteelt. "Dat stond niet op de agenda en we zijn het daarmee niet eens."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina