Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nog geen aanhouding in zaak brandstichting Cobo

Nog geen aanhouding in zaak brandstichting Cobo

26/03/2020 11:47

Boze buurtbewoners hebben brand gesticht op het terrein van Cobo Construction.

Boze buurtbewoners hebben brand gesticht op het terrein van Cobo Construction. Foto: Anthony Janki  

PARA - In de zaak waarbij boze buurtbewoners brand hebben gesticht en vernielingen hebben gepleegd bij Cobo Construction te Paranam zijn er nog geen aanhoudingen verricht. Een bewaker van het bedrijf, M.A. (47), is ter verpleging in het ziekenhuis opgenomen.

De redactie verneemt dat het bedrijf al geruime tijd te kampen heeft met inbraken. Woensdagmiddag werden twee mannen op heterdaad betrapt door een bewaker van het bedrijf toen zij een onderdeel van een voertuig wilden ontvreemden.

Er zou een heftige woordenwisseling zijn ontstaan tussen de mannen en de bewaker waarbij een schot afging. Delvano A. werd dodelijk geraakt door een kogel uit een vuurwapen. Onderzoek moet uitwijzen wat er precies is gebeurd. 

Toen de politie voor onderzoek arriveerde werd het bedrijf door een grote menigte buurtbewoners bestormd. Er werden vernielingen verricht en bezittingen van het bedrijf werden in de fik gestoken. De politie vroeg om versterking omdat de situatie onoverzichtelijk werd. 

Nadat verschillende politie- eenheden ter plaatse arriveerden werd orde op zaken gesteld. Het ontzielde lichaam van Delvano is na afstemming met het Openbaar Ministerie in beslag genomen. De schade aan het bedrijf is enorm. De afdeling Kapitale Delicten doet het verder onderzoek in deze zaak.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina