Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Telesur-Noord dicht vanwege 'corona-incident'

Telesur-Noord dicht vanwege 'corona-incident'

26/03/2020 14:35 - Ivan Cairo

Telesur-Noord dicht vanwege 'corona-incident'

 

PARAMARIBO - Het kantoor van Telesur-Noord ging donderdag onmiddellijk dicht nadat zich daar een incident had voorgedaan die verband houdt met de coronacrisis. Een vrouw had zich bij de kassa gemeld en de kassier voorgehouden om afstand te bewaren, aangezien zij vanwege de aanpak van COVID-19 in quarantaine is, maar toch haar zaken was komen regelen. Het NCCR werd gewaarschuwd, waarna het gebouw is ontruimd.

Jennis Asraf, manager Corporate Communications bij Telesur, bevestigt het incident. Zij geeft evenwel aan dat niet het totale bedrijf in lockdown is. Alleen het kantoor in Paramaribo-Noord. "Er is een melding geweest dat er mogelijkerwijs iemand die in quarantaine had moeten zitten naar Noord is geweest. Uit voorzorg hebben we het kantoor gesloten, zodat we het kunnen schoonmaken", aldus Asraf. Het kantoor is maandag weer open voor het publiek. "We willen gewoon geen risico nemen".

Desgevraagd stelt de Telesur-medewerkster dat na advies van artsen te hebben ingewonnen er geen noodzaak blijkt "om het personeel in quarantaine te plaatsen". Binnen het bedrijf waren voorts in het kader van social distancing reeds maatregelen getroffen bij alle filialen. Er kunnen maximaal maar vijf klanten per keer naar binnen. "Want je kan aan niemand zien wie wel of niet ziek is. We moeten dus sowieso alle voorzorgsmaatregelen in acht nemen, en die hadden we al in place", aldus Asraf.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina