Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Uitbaters Waterkant over beperking openingstijden

Uitbaters Waterkant hebben begrip voor beperking openingstijden

26/03/2020 00:00 - Naomi Hoever

Vanaf zondag werden de openingstijden van stands aan de Waterkant ingeperkt. Af en toe wordt er nog na sluitingstijd iets verkocht.

Vanaf zondag werden de openingstijden van stands aan de Waterkant ingeperkt. Af en toe wordt er nog na sluitingstijd iets verkocht. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Het is rond drie uur 's middags als de Ware Tijd een rondje maakt aan de Waterkant. Er zitten enkele mannen te troefcallen, terwijl andere bezoekers iets bestellen bij de eetgelagen. De krant peilde de reacties van uitbaters en werknemers naar aanleiding van de maatregel van districtcommissaris Mike Nerkust om de units tussen zes uur 's avonds en zes uur de volgende ochtend gesloten te houden.

Dit besluit is genomen om het contact tussen personen te vermijden in het kader van de coronacrisis. "Het is crisis. Je zal je aan de regels moeten houden", zegt een werknemer van een stand voor warme Surinaamse maaltijden. Volgens hem vinden uitbaters dat "den man e fuck den op". Hij zegt dat dezelfde persoon die klaagt ziek kan worden. "De enige manier waarop de regering het kan doen is om mensen thuis te houden."

De werknemer ziet zijn inkomsten teruglopen. Echter, er is weinig verschil in de avond- en ochtendverkoop. Wat hij wel jammer vindt, is dat iemand betaald moet worden om de wacht te houden omdat er geen wachters zijn. Ook moet zijn werkgever het personeel voor de drie shifts doorbetalen. "Een dagelijks inkomen van drie shifts is gemiddeld SRD 2.000. Nu maken we SRD 150 per dag. Je bent gewoon aan handen en voeten gebonden."

Ook de uitbater van Horecabedrijf Amtasa zegt dat hij minder inkomsten heeft, maar hij vindt de maatregel goed. De ondernemer heeft begrip voor de situatie hoewel er 's avonds meer aanloop is. "Het kan niet anders. Ik ben niet op een eiland. Om onze gezondheid moeten we het doen." Hij zegt dat er overdag weinig mensen aan de Waterkant zijn.

"Iedereen verliest, maar het moet. De ziekte maakt wereldwijd slachtoffers. Ook in China waar ik vandaan kom", zegt de uitbater van Chung Kee's Fried Chicken. Volgens hem hebben de autoriteiten geen keus. "De meeste bedrijven zijn gesloten. Niet alleen onze stands. We moeten begrip opbrengen. Hetzelfde beeld is ook buiten Suriname te zien."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina