Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Duimendraaien voor verhuurondernemingen

Duimendraaien voor verhuurondernemingen

27/03/2020 06:59 - Merredith Bruce

Duimendraaien voor verhuurondernemingen

Foto: FB Niamat Rental  

PARAMARIBO - Het is voor ondernemingen in de feest- en evenementenbranche nu slecht zaken doen. Door de strenge preventiemaatregelen in verband met het coronavirus is de vraag naar verhuurmateriaal voor activiteiten of bijeenkomsten drastisch afgenomen.

Remie Niamat, directeur van verhuurbedrijf Niamat, spreekt van een enorme terugval. "Feitelijk ligt alles stil, want er worden haast geen activiteiten georganiseerd. We zitten met de handen in het haar", houdt hijde Ware Tijdvoor.

Niamat is genoodzaakt geweest om klanten die hadden betaald voor verhuurmateriaal, hun geld te retourneren. Het gaat om personen die door de maatregelen op de valreep hun geplande activiteit hebben moeten afgelasten. "Je kunt niet anders, want het is buiten hun schuld om." R.G. is één van de klanten die zijn geld terug moet krijgen. Dat gebeurt in delen. "We hadden al een maand van tevoren betaald voor de spullen die we zouden huren."

Er werden ongeveer tweehonderd gasten verwacht op het geplande feest. Echter, het verbod op sociale bijeenkomsten of andere activiteiten van meer dan honderd personen gooide roet in het eten. "De maatregelen zijn één week vóór de dag van het feest ingegaan dus we moesten iedereen die we hadden uitgenodigd melden dat het niet meer doorgaat. Het merendeel heeft daarvoor begrip getoond."

Voor Niamat betekent de huidige situatie een dubbele slag. Hij vertelt dat door de hoge wisselkoers al niet gauw activiteiten werden georganiseerd. "Want feesten doe je pas als je geld overhoudt." De vaste lasten en personeelskosten worden nu nog uit reservemiddelen betaald. "Maar als de situatie zo blijft, vrees ik het ergste."

Voor D-mus Entertainment en Verhuurbedrijf valt de 'schade' mee. "We krijgen wel minder reserveringen, maar het valt mee", zegt manager Megan G. Ook deze onderneming heeft voorschotten van klanten moeten retourneren. "Je komt er niet onderuit. We zullen er allemaal door heen moeten."

Ryan Benimadho, onderdirecteur van Beni's Group of Companies, spreekt van een terugval van zeker 95 procent. "Het is nu helemaal lam. We proberen de tijd nuttig te gebruiken middels inventarisatie, items afstoffen of ander werk te doen in de loods omdat er niets van buiten komt."

De onderneming is nu afhankelijk van kleine opdrachten zoals tenten- of wasbakkenverhuur voor bedrijven die hun dienstverlening vanwege de preventiemaatregelen hebben aangepast. Daarmee kunnen tenminste de vaste lasten nog worden betaald. Echter, grote evenementen zoals bruiloften zitten er voorlopig niet in. "Ik krijg ook geen offerteaanvragen binnen of reserveringen, want het probleem is dat niemand weet wanneer deze situatie achter de rug is."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina