Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Learning at home-campagne voor minder achterstand

Learning at home programma voor minder achterstand

27/03/2020 22:49 - Aidy Pinas-Agodeba

Learning at home programma voor minder achterstand

Foto: Unicef.org  

PARAMARIBO - In Latijns-Amerika en het Caribische gebied gaan meer dan 154 miljoen kinderen, ongeveer 95 procent van de ingeschrevenen, tijdelijk niet naar school wegens de COVID-19-pandemie. Deze situatie, die langer kan duren dan aanvangkelijk was gepland, verhoogt het risico op permanente uitval, vooral voor de meest kwetsbare kinderen.

Deze week lanceren Unicef en haar partners de regionale outreach-campagne #LearningAtHome via hun digitale kanalen om gezinnen en onderwijzers in de regio gratis onderwijs- en entertainmenthulpmiddelen te bieden, evenals tips en voorbeelden van goede gezondheids- en hygiënepraktijken. "Reden genoeg om het initiatief van UNICEF en partners dan toe te juichen voor het willen starten met een regional outreach campagne (#LearningAtHome) via hun digitale kanalen om gezinnen en onderwijzers in de regio gratis onderwijs en entertainment te bieden", stelt voorzitter van het Nationaal Jeugdparlement Kelvin Koniki.

Hij roept de media, de televisie, radio en internet, op om de Surinamer gedurende deze onderwijscrisis te voorzien van leerrijke informaties over thema's zoals gendergelijkheid, mentale gezondheid, IT-programma's, mensenrechten, talen en economische vraagstukken. Verder drukt hij de schoolgaanden op het hart om aan eigen studie te doen en adiveseert hij onderwijzers om te denken aan modellen hoe de leerstof in te halen.

Veel landen zijn begonnen met het implementeren van modaliteiten voor afstandsonderwijs, waaronder cursussen via digitale platforms. Deze modaliteiten zijn echter niet gegarandeerd in de hele regio en ook hebben niet alle gezinnen er toegang toe, vooral de meest kwetsbaren.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina