Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Personeel Hakrinbank schort actie op

Personeel Hakrinbank schort actie op

27/03/2020 03:49 - Van onze redactie

Personeel Hakrinbank schort actie op

Foto: Hakrinbank  

PARAMARIBO - De actie van de Hakrinbank Werknemersorganisatie (HWO) is opgeheven. De personeelsbond onder leiding van Guno Castelen heeft dat donderdagavond besloten na overleg tussen het bedrijfsleven en De Nationale Assemblee enerzijds en anderzijds een gesprek tussen de bankiersvereniging en de Centrale Bank van Suriname.

De HWO heeft woensdag geparticipeerd in een conferencecall met C-47-voorzitter Robby Berenstein, de Surinaamse Bankiersvereniging, Vereniging Surinaams Bedrijfsleven en exponenten uit de verzekeringssector waarbij aanpassingsvoorstellen in de wet Controle Valutaverkeer en Transactiekantoren zijn besproken. Daarnaast is afgesproken dat de C-47-bonden uit de financiële sector maandagmiddag één uur in een onderhoud met DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons hun pijnpunten nader kunnen bespreken.

De HWO en C-47 hopen dat DNA deze gelegenheid aangrijpt om de wet zodanig te amenderen dat het een breed maatschappelijk draagvlak krijgt en handhaafbaar wordt om de gewenste doelen te bereiken. Daarbij is het wel zaak rekening te houden met de noden van de werkende klasse. De personeelsbond van Hakrinbank bedankt zijn leden en collega-bonden in de sector voor de discipline, het eensgezinde optreden en de solidariteit. Aan de samenleving worden excuses gemaakt "voor onbedoeld ervaren ongerief". De burgerij wordt daarnaast bedankt "voor het begrip en de adhesiebetuiging".

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina