Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • President Bouterse: 'Avondklok tijdens partiële lockdown'

President Bouterse: 'Avondklok tijdens partiële lockdown'

27/03/2020 20:06 - Ivan Cairo

President Bouterse: 'Avondklok tijdens partiële lockdown'

 

PARAMARIBO - Suriname en zijn gezondheidszorgsysteem kunnen een epidemie niet aan. Om die reden heeft de regering besloten tot een gedeeltelijke lockdown. Dat heeft president Desi Bouterse vrijdagavond tijdens een toespraak op radio en televisie gezegd. De instructie is dat de komende twee weken, te beginnen vanaf zondagavond, van acht uur 's avonds tot zes uur de volgende ochtend niemand op straat mag zijn.

"Wij maken hierbij een uitzondering voor mensen uit de zorg, veiligheid en essentieel bestemmingsverkeer ten behoeve van het werk. Blijft u dus thuis!" aldus het staatshoofd. Voorts zijn samenscholingen van meer dan tien personen verboden. Het parlement, de regering en essentiële diensten zijn hiervan uitgezonderd mits zij social distancing in acht nemen.

Alle kansspelgelegenheden en casino's worden vanaf 28 maart tien uur 's morgens tot nader order gesloten. "Mochten wij constateren dat de samenleving zich hier niet aan houdt, dan zullen wij, in het belang van ons allen, genoodzaakt zijn dwingendere maatregelen te treffen", waarschuwt Bouterse. Daar het virus zich niet vanzelf verspreid zal de regering niet accepteren dat burgers aan lokale verspreiding bijdragen door onverantwoordelijk met elkaar om te gaan.

"Vraagt u zich bij al uw handelingen en gedragingen alstublieft af of u daarmee mogelijk anderen in gevaar brengt. Wij hebben de beelden van andere landen gezien. Heel dramatisch. En wij moeten ons bewust zijn dat wij dit virus niet verder mogen toelaten in onze kwetsbare maatschappij. Wij hebben allen meer dan ooit een verantwoordelijkheid voor eenieder. Iedereen heeft individueel een kans om bij te dragen aan het veilig houden van ons dierbaar Suriname."

Bouterse benadrukt dat elkeen ervoor moet zorgen dat zorgverleners, nooddiensten en beveiligers hun werk gepland en beheersbaar kunnen doen. "Ik ben zeer onder de indruk van de inzet van allen die een positieve bijdrage leveren. Nogmaals: blijft u thuis als u niet op straat hoeft te gaan. Helpt u ons. Help onze zorg- en hulpverleners om hun werk te doen", aldus het staatshoofd.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina