Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Tiener op zoek naar biologische moeder

Tiener op zoek naar biologische moeder

27/03/2020 09:45 - Gilliamo Orban

Tiener op zoek naar biologische moeder

 

PARAMARIBO - Een veertienjarig meisje is samen met haar opvoeders op zoek naar haar biologische moeder. Ze was destijds als pasgeboren baby achtergelaten naast een schutting aan de Metropoolweg te Leiding. Het jonge kind is toen gevonden door een bewoner die de politie inschakelde. Het meisje is vervolgens beland in een kindertehuis en is kort daarna geadopteerd door een echtpaar dat toen nog geen kinderen had.

Ruim een jaar terug hebben de verzorgers het meisje verteld dat ze niet haar biologische ouders zijn. De tiener wil op haar beurt weten wie haar echte moeder is. "Hoewel ze heel gelukkig is en dol is op haar ouders, die omgekeerd ook dol zijn op haar, wil ze weten wat haar juiste identiteit is. Ze is benieuwd naar haar roots, want ze is van gemengde afkomst en natuurlijk wil ze ook weten waarom ze toen als baby in een hulpeloze situatie is achtergelaten", zegt advocaat Rani Sohansingh tegen de Ware Tijd. Zij staat het echtpaar met het kind juridisch bij.

Volgens een bekendmaking van het advocatenkantoor wordt er 2.500 US dollar uitgeloofd aan de tipgever voor het vinden van de biologische moeder van de tiener. De moeder zal ook beloond worden met een bedrag van vijfduizend US dollar. Maar ze moet eerst meewerken aan een DNA-test, waarvan het resultaat positief moet zijn.

"De vrouw hoeft niet te vrezen voor juridische stappen, want dat is niet de intentie van de mensen. De tiener wil gewoon weten wie haar echte moeder is", zegt de advocaat. Tot donderdagmiddag had nog niemand gereageerd op de bekendmaking die woensdag in de krant is geplaatst. De jurist weet niet waaraan dat ligt.

Volgens Sohansingh wordt het meisje met veel liefde grootgebracht en gekoesterd door het echtpaar dat goed gesitueerd is. Toen de verzorgers de baby veertien jaar terug in huis namen, hadden ze nog geen kind. Pas daarna hebben ze kinderen verwekt. "Het meisje maakt het prima bij de mensen en ze doet het uitstekend op school", vertelt de advocaat.

Op of omstreeks 14 januari 2006 is de baby op de hoek van de Commissaris Weything- en Metropoolweg, naast een schutting, gevonden. Ze was achtergeaten in een blauwe tas van het merk Kipling. In dezelfde tas werd een witte badhanddoek en een roze kinderpakje met het opschrift 'Girl Love Flowers' aangetroffen.

Volgens een bericht datde Ware Tijdtoen had gepubliceerd is de baby gevonden door de toen 77-jarige Eleonora Felter. Ze hoorde omstreeks één uur in de ochtend het gehuil en dacht in eerste instantie niet aan een baby, maar dat ze met een hondje te maken had. Ze stuurde haar huidhoudster om een kijkje te nemen. De vrouw rende kort daarna het huis binnen en vertelde dat een pasgeboren baby naast de schutting lag.

Felter schakelde haar zoon, destijds hoofdinspecteur van politie, Randolph Felter in, die niet ver van zijn moeder woonde. De politieman ontdekte dat er op één meter afstand van de plek waar de baby lag een kuil van dertig centimeter diep was gegraven.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina