Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • President Brazilië verzet zich tegen lockdowns

Braziliaanse president ondermijnt coronamaatregelen

28/03/2020 15:27

President Jair Bolsonaro van Brazilië wil zijn land weer in beweging krijgen, nadat verschillende steden op slot gingen door de coronacrisis.

President Jair Bolsonaro van Brazilië wil zijn land weer in beweging krijgen, nadat verschillende steden op slot gingen door de coronacrisis. Foto: CNBC.com  

BRASILIA - De Braziliaanse president Jair Bolsonaro blijft adviezen van gezondheidsexperts in de wind slaan en lanceert een campagne die de strenge coronamaatregelen in Braziliaanse regio's ondermijnt.

Met #BrazilCannotStop wil Bolsonaro zijn land weer in beweging krijgen, nadat onder meer miljoenensteden São Paulo en Rio de Janeiro op slot gingen. De "onnodig strenge coronamaatregelen", zoals verplicht afstand houden, moeten volgens de president verdwijnen omdat ze de economie vernietigen.

Onderdeel van de campagne is een bijna 896.000 euro kostende televisiecommercial, waarin de Braziliaanse regering volle straten en winkels toont. "Het land kan niet platgelegd worden, denk aan de lokale winkeliers, denk aan de werknemers, denk aan miljoenen Brazilianen", is de boodschap.

Bolsonaro heeft meermaals duidelijk gemaakt dat hij het coronavirus als "een klein griepje" ziet. Hij verzette zich hevig tegen de lockdowns van grote miljoenensteden, wil scholen openhouden "omdat het virus alleen gevaarlijk is voor ouderen" en roept burgemeesters en bestuurders in heel het land op om coronamaatregelen terug te draaien. "We moeten terug naar de realiteit."

In het land vond deze week bijna een verdubbeling van het aantal coronabesmettingen plaats: van 1.891 naar 3.417. Tot dusver kwamen bijna honderd Brazilianen om het leven. Het merendeel van de inwoners lijkt achter de maatregelen van de regionale besturen te staan: in opiniepeilingen neemt de populariteit van Bolsonaro sterk af. NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina