Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Curaçao voert nu ook avondklok in

Curaçao voert nu ook avondklok in

28/03/2020 22:17

Minister-president Eugene Rhuggenaath van Curaçao.

Minister-president Eugene Rhuggenaath van Curaçao. Foto: Curaçaonieuws.nu  

WILLEMSTAD - Curaçao voert per direct een avondklok in. Dat betekent dat niemand de straat op mag tussen negen uur 's avonds en zes uur 's ochtends. De maatregel geldt per 28 maart en is ‘tot nader order’ genomen.

Minister-president Eugene Rhuggenaath van Curaçao heeft dit zaterdag bekendgemaakt. Op het eiland zijn inmiddels negen coronagevallen geregistreerd. Daarvan is er één persoon overleden en ligt er één in isolatie in het ziekenhuis. Rhuggenaath gaf tijdens zijn dagelijkse persconferentie, die zoals gebruikelijk in het Papiaments werd gegeven, de informatie deze keer ook in het Nederlands en Spaans. Hij wil dat iedereen op het eiland op de hoogte is van de ingevoerde beperking.

Minister van Economische Zaken Giselle McWilliam benadrukte dat de supermarkten op Curaçao voldoende voorraad hebben. Er is volgens haar geen sprake van schaarste van levensmiddelen op het eiland. Na maandag 30 maart zijn er geen inkomende passagiers meer welkom op Hato, ook geen ingezetenen van Curaçao. Een uitzondering is er voor medisch personeel en voor mensen met speciale toestemming. Het eiland verlaten kan wel gewoon

Ook op Aruba worden de maatregelen steeds strenger. Daar geldt vanaf komende zondag een samenscholingsverbod. Dat betekent dat behalve gezinsleden, niemand zich met meer dan drie personen op straat mag begeven. Iedereen wordt opgeroepen zo veel mogelijk thuis te blijven. Sinds afgelopen weekend geldt er al een avondklok. Aruba heeft 33 geregistreerde corona-besmettingen. Niemand is aan de ziekte overleden, één persoon is volgens de artsen volledig opgeknapt. Curaçao.nu / DvhN.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina