Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Mi boi dede, a disi hebi meneer’

‘Mi boi dede, a disi hebi meneer’

28/03/2020 10:36 - Gilliamo Orban

‘Mi boi dede, a disi hebi meneer’

 

PARAMARIBO - Het lichaam van de elfjarige Mitchel Sabajo is nog niet opgevist uit de Wayamborivier. Zijn moeder Christina Arupa (38) treurt echter nu al over de dood van haar zoon. Hij verdween donderdagmiddag tijdens het zwemmen bij de steiger van Donderskamp in de rivier. De elfjarige bevond zich daar met een groep jongens.

"Ik werd gebeld door mijn moeder dat mijn zoon is verdronken. Dat was een shock voor me en ik begon te gillen, waardoor de mensen in de omgeving naar me toekwamen om me te troosten", zegt Arupa op een heel emotionele toon. Ze was te Corneliskondre waar ze met haar man en kinderen woont. Dit dorp is relatief dicht bij Donderskamp, waar Mitchel bij zijn grootmoeder op vakantie was.

"Ik had in totaal zeven kinderen, vier meisjes en drie jongens, maar nu is Mitchel niet meer. Mi boi dede, disi hebi meneer, mi zoon verras mi", treurt Arupa. De jongen moet op een gegeven moment van de steiger het water in zijn gesprongen. Een moment daarna sprong een andere jongen hem achterna en kwam met zijn voeten vermoedelijk hard tegen het gezicht van Mitchel aan.

"Het hoofd van mijn zoon was nog te zien nadat hij die duik had genomen, maar toen die andere jongen tegen hem aankwam, verdween hij in de diepte en de anderen zagen hem niet naar boven komen. Er brak toen paniek uit onder de jongens", zegt ze. In het gezelschap bevond zich ook een broer van Mitchel van vaders kant. Die is er met zijn hoofd totaal niet bij en heeft het volgens Arupa erg moeilijk om te vertellen wat er is gebeurd.

Zij beschrijft haar zoon als een jongen die niet koppig was. "Hij was altijd behulpzaam en had daarom gevraagd om naar zijn oma te gaan om haar te helpen met bijvoorbeeld het verzamelen van brandhout. Hij hield ook ervan om met ouderen te praten en van hen te leren", haalt ze herinneringen op. Mitchel zat in de vijfde klas van de basisschool te Corneliskondre.

De diepbedroefde Susanne Rakijo, leerkracht die belast is met de combinatieklassen (vijfde en zesde klas), zegt dat ze in Mitchel Sabajo een pientere jongen heeft verloren. "Hij deed zijn best op school en zou het ver schoppen in de maatschappij. Wanneer ik een vraag stelde aan de leerlingen van de zesde klas, gaf hij direct antwoord en gaf hen geen kans om na te denken", weet ze zich te herinneren.

Indien de gelegenheid daartoe bestaat, zal de leerkracht met de boot vanuit Boskamp naar het Wayambogebied gaan om de nabestaanden te bezoeken. Ze woont namelijk in Nickerie. "Hij was een vriendelijke jongen en natuurlijk hield hij ook van kattenkwaad uithalen, maar voor mij was belangrijk dat hij het goed deed op school", zegt Rakijo die geschokt reageerde toen ze het droevige nieuws vernam.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina