Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Paho: ‘Er is nog geen medicijn tegen COVID-19’

Paho: ‘Er is nog geen specifiek medicijn tegen COVID-19’

28/03/2020 13:01

Paho: ‘Er is nog geen specifiek medicijn tegen COVID-19’

 

PARAMARIBO - Door de snelle verspreiding van COVID-19 zijn veel landen op zoek naar medicijnen die kunnen werken bij de behandeling van patiënten. Echter, tot heden kan noch de PAHO, noch de WHO specifieke medicijnen aanbevelen in de behandeling van COVID-19, meldt de Pan-American Health Organisation (Paho) zaterdag in een persbericht.

Gerapporteerde mogelijkheden zijn volgens de Paho anekdotisch en niet wetenschappelijk ondersteund. De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) is daarom van start gegaan met een grootschalige internationale studie onder de naam 'Solidarity Trial' met als doel data te verzamelen over welke behandelingen effectief kunnen zijn voor patiënten met COVID-19.

Karen Lewis-Bell, vertegenwoordiger van de Pah/WHO in Suriname, meldt dat de ontwikkelingen van deze studie op de voet zullen worden gevolgd om zodoende de lidlanden in de regio onmiddellijk te kunnen informeren over de resultaten.

De Paho/WHO zal nieuwe labtesten, geneesmiddelen, vaccins en andere gezondheidsproducten in de strijd tegen COVID-19, pas aanbevelen als die aan alle vereisten voldoen en het bewijs is geleverd voor de effectiviteit, kwaliteit en veiligheid van de producten.

De Paho-vertegenwoordiger meldt verder dat de WHO ook vorderingen maakt in het proces van validatie van de nieuwe sneltest kits die zijn ontwikkeld voor COVID-19. Deze sneltest kits kunnen het opsporen van personen besmet met het coronavirus vergemakkelijken en versnellen en zijn van belang voor het tijdig tegengaan van de verspreiding.

De WHO geeft aan dat landen die succesvol zijn in het beteugelen van COVID-19, actief besmette personen opsporen en isoleren, hun contacten opsporen en in quarantaine plaatsen, en andere maatregelen nemen om verspreiding in een vroeg stadium tegen te gaan, zoals grenscontroles, instellen van social distancing en voorlichting aan de bevolking over handenwassen en hygiëne.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina