Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Restricties bij huwelijksvoltrekkingen

Restricties bij huwelijksvoltrekkingen

28/03/2020 05:16 - Lloyd Djendje

Restricties bij huwelijksvoltrekkingen

 

PARAMARIBO - Bij het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) kunnen huwelijken normaal worden voltrokken. Ook de voltrekking van het kerkelijk huwelijk is toegestaan. In beide gevallen adviseert het CBB wel voorwaarden te stellen. Directeur Dennis Menso stelt voor om alleen de trouwambtenaar, het huwelijkspaar en hun ouders en de twee getuigen aanwezig te laten zijn.

"Dat zijn nog geen tien mensen die goed verspreid in de trouwzaal kunnen zitten." Volgens een medewerker van de afdeling Huwelijken worden mensen die willen trouwen geadviseerd dit aangepast te doen. In religieuze kring geeft men mee de huwelijksdatum af te stemmen op de ontstane situatie. Er hoeft volgens Menso geen groot feest te worden gegeven. Hij wijst ook op het uitgevaardigde verbod op samenscholing van meer dan honderd mensen.

"Dit is een goede tijd om te trouwen als je het mij vraagt, want dan hoeft men geen grote uitgaven te doen." De directeur heeft geen zicht op hoeveel huwelijken als gevolg van het coronavirus zijn afgeblazen of uitgesteld. Van ten minste één koppel weet hij wel dat het bewust het huwelijk heeft verdaagd, omdat het wil feesten met veel mensen.

Rinio en Raymonda Receptie waren woensdag op het CBB-hoofdkantoor te Flora om hun geboorteakten in orde te maken. Zij willen in ondertrouw gaan om vervolgens in april te trouwen. Het jonge koppel zegt geen moeite te hebben met de maatregelen in verband met de coronacrisis. Het stel wil met de directe familie een korte huwelijksreceptie houden.

"Corona heeft ons geholpen kan je zeggen om gewoon minder uit te geven. Wij voelen echt voor elkaar en dat is voor ons alles, om ondanks corona zo snel mogelijk te trouwen." Het aankomende echtpaar hoopt dat verergering van de crisis uitblijft, waardoor een totale lockdown niet nodig zal zijn.

Ook het CBB-personeel moet worden beschermd tegen het nieuwe coronavirus. Daarom zijn er minder mensen op kantoor om zaken zoals geboorten, overlijden en huwelijken te registreren. Om technische redenen is het maken van identiteitskaarten opgeschort. "Als de hele samenleving meewerkt, kunnen we verspreiding van de ziekte voorkomen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina