Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • WWF: Doe lichten uit tijdens Earth Hour

WWF roept op om lichten uit te doen tijdens Earth Hour

28/03/2020 18:49

WWF roept op om lichten uit te doen tijdens Earth Hour

Foto: WWF  

GLAND - Het Wereldnatuurfonds (WWF) vraagt iedereen zaterdagavond tijdens Earth Hour, tussen half negen en half tien, lampen en andere elektrische apparaten uit te schakelen. Het uur is bedoeld om met miljoenen mensen tegelijkertijd stil te staan bij klimaatverandering.

Wegens het coronavirus wordt dit jaar niet, zoals anders, opgeroepen om ook op andere manieren aandacht aan klimaatverandering te besteden; zoals met diners bij kaarslicht of speurtochten met zaklampen. Het uur is dit jaar ook bedoeld "om stil te staan bij alles wat er in de wereld gebeurt. Juist nu", zegt Kirsten Schuijt, directeur van het fonds.

"De wereld zit midden in een gezondheidscrisis, het coronavirus beheerst ons leven. Dit vraagt veel van mensen en zéker van al die mensen met vitale beroepen die onze maatschappij draaiende houden. We willen hen, namens alle WWF'ers wereldwijd, een grote steun betuigen en bedanken voor al het belangrijke werk dat zij op dit moment voor ons doen", aldus Schuijt.

Vorig jaar werd er in ruim 180 landen meegedaan aan het jaarlijkse evenement op de laatste zaterdag van maart. Het initiatief begon in 2007 in Sydney. Het uur wordt altijd in het laatste weekend van maart gehouden. Linda.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen