Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Aantal doden door Corona in Nederland stijgt

Aantal doden door corona in Nederland stijgt naar 771

29/03/2020 11:21

Aantal doden door corona in Nederland stijgt naar 771

Foto: Depositphotos.com  

AMSTERDAM - Het aantal mensen dat in Nederland aan het coronavirus is overleden, is met 132 gestegen naar 771, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zondag in een dagelijkse update. Daarnaast zijn 529 nieuwe patiënten vanwege het virus in het ziekenhuis opgenomen.

In totaal zijn er 3.483 patiënten in het ziekenhuis opgenomen vanwege besmetting met het COVID-19-virus, al is onbekend hoeveel van hen zijn ontslagen. Het RIVM en de gezondheidsexperts van het Outbreak Management Team (OMT) gebruiken onder meer de hoeveelheid ziekenhuisopnames als een graadmeter om te zien of de maatregelen tegen het coronavirus effect hebben.

Volgens het RIVM neemt het aantal overledenen en het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten "minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten." Over een aantal dagen kan geconcludeerd worden of deze aantallen werkelijk afvlakken en daarmee hoe goed de maatregelen werken, stelt het instituut zondag.

Die maatregelen zijn erop gemaakt om Italiaanse toestanden op de intensivecareafdelingen (ic) te voorkomen, waar de capaciteit ruimschoots is overschreden en de artsen als gevolg voor moeilijke keuzes staan. In Nederland is het aantal door coronapatiënten bezette ic-bedden zondag gestegen van rond de 900 naar 970, blijkt uit cijfers van de Nationale Intensive Care Evaluatie (NICE).

Het RIVM laat zondag weten dat het totaal aantal vastgestelde besmettingen in Nederland is gestegen van 9.762 naar 10.866. Vanwege het beperkte testbeleid zijn er waarschijnlijk meer mensen in Nederland besmet. NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina