Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ambassadeur Joly naar Cayenne overgebracht

Ambassadeur Joly naar Cayenne overgebracht

29/03/2020 18:21 - Ivan Cairo

Ambassadeur Joly naar Cayenne overgebracht

 

PARAMARIBO - Ambassadeur Antoine Joly van Frankrijk is zondag vanuit Paramaribo overgebracht naar Cayenne, Frans-Guyana. Dit gebeurde op advies van de Franse medische autoriteiten, meldt de Franse ambassade. Joly werd in het Wanicaziekenhuis voor behandeling opgenomen nadat hij positief werd getest op COVID-19, het nieuwe coronavirus dat momenteel wereldwijd al meer dan een half miljoen mensen heeft getroffen.

De ambassade zegt dat om verschillende redenen, waaronder de mogelijkheid dat er complicaties bij Joly kunnen optreden, de diplomaat naar Cayenne over te brengen. "Hij is niet in het ziekenhuis opgenomen in Cayenne maar hij wordt gemonitord door een epidemioloog van het ziekenhuis in Cayenne".

Ambassadeur Joly is volgens de standaardprotocollen in samenwerking met de Surinaamse autoriteiten per ambulance naar Albina vervoerd en vervolgens over de Marowijnerivier getransporteerd. Inclusief de diplomaat zijn in Suriname acht positieve COVID-19-gevallen bevestigd. Eén patiënt wordt momenteel op deafdeling Intensive Care behandeld. Twee andere die ook op de IC-afdeling waren opgenomen worden nu elders behandeld en zijn aan de beterende hand. Momenteel zijn 286 personen die uit het buitenland waren teruggekeerd thuis in quarantaine.

Om de verspreiding van de ziekte te voorkomen geldt een uitgaansverbod van acht uur 's avonds tot en met zes uur 's morgens de volgende dag. Deze maatregel gaat zondagavond in. Ook zijn samenkomsten van meer dan tien personen verboden. Bij het bekendmaken van de maatregelen vrijdagavond zei president Desi Bouterse, dat het Surinaamse zorgsysteem een grote uitbraak van de ziekte niet zal aankunnen. Hij riep de samenleving op zich daarom aan de afgekondigde maatregelen te houden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina