Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Covid-19 heeft weinig invloed op visserij

Covid-19 heeft weinig invloed op visserij

29/03/2020 13:11 - Aidy Pinas-Agodeba

Covid-19 heeft weinig invloed op visserij

 

PARAMARIBO - Terwijl sommige sectoren platliggen door de Covid-19-crisis is de visserijsector nog heel actief, vooral de visvangst. Mark Lall van de vissersvereniging zegt aan de redactie dat de corona-pandemie weinig invloed heeft op de werkzaamheden van onder anderen vissers.

"Een deel van de vloot is nog buiten aan het werk. De mannen gaan met kleine groepen van gemiddeld vijf man naar zee. Zou een persoon ziek zijn dan zou je toch niet zoveel besmettingen hebben. Als één besmet raakt kan het wel fataal aflopen", merkt Lall op. Hij is zich wel ervan bewust dat iedere zieke of besmette persoon er één te veel is.

Hij laat weten dat de handel wel beïnvloed wordt door de ontstane situatie als gevolg van de Covid-19-crisis. Er zijn nu minder vluchten en cargovluchten, waardoor de export toch gestagneerd wordt. "Je moet wachten totdat een lading vol is. Vroeger kon men compenseren met passagiers, maar door die hele situatie van die virusziekte lopen zaken anders", legt hij uit.

Volgens Lall zijn de vissers wel goed geïnformeerd. Hij is blij met de wijze waarop de overheid inspeelt op de situatie voor wat betreft voorlichting. "Ook het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft ons een brief gestuurd en dat is goed. We zijn op onze hoede", onderstreept hij.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina