Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • COLUMN: Amzad’s strijd

COLUMN: Amzad’s strijd

31/03/2020 14:00 - Rozengeur

COLUMN: Amzad’s strijd

Gerold Rozenblad  

Ik heb haar reeds lange jaren niet meer gezien. Eigenlijk sedert ze minister af is, niet meer. Adelien Wijnerman. Ik vraag mij af wat er dezer dagen omgaat in haar kraamzaal van gedachten. De minister die ongeveer acht jaar terug al luid riep dat we moeten temporiseren. Ze zat maar twee jaar op het pluche, nadat haar voorganger Wonny Boedhoe binnen een jaar in 2011 opgaf. Wijnerman moest plaatsmaken, want je gaat niet terwijl er links en rechts met geld wordt gesmeten roepen dat we op de financiële rem moeten trappen! Dan maar de verbanning naar het Bureau voor de Staatsschuld.

Ik vraag me in gemoede af wat er nu in haar omgaat. Of ze dat gevoel heeft van "wat als ze toen naar me hadden geluisterd?" We zouden ongetwijfeld door de wereldcrisis klappen hebben gehad. En Corona zou ons treffen. Maar om nu reeds af te zakken naar de krochten van beschaving, waarbij slechts het hoogst noodzakelijke zal worden geïmporteerd, daar zouden we bij lange na niet zijn geweest. Als we hadden geluisterd naar die mevrouw, komend uit de school van Willem de Zwijger en Baardmans. Ze mag dan wel een andere politieke partij aanhangen, maar die mevrouw was op Financiën gekneed en gevormd door Willem de Zwijger. En als hij wat had overzien, ze kon altijd nog distance learning doen bij Baardmans die op de Centrale Bank de scepter zwaaide.

En nu zitten we met de situatie zoals die is. Met een Amzad die de boel in korte tijd al twee keer heeft belazerd om het uiteindelijke doel te kunnen bereiken. Ik moet het hem nageven, die handigheid. Want terwijl we dachten dat het slechts ging om wetgeving om de koers te drukken, ligt het doel dieper. Namelijk totale controle over de economie. Er wordt nog gesproken met de financiële sector over aanpassingen die mogelijk in de wet moeten komen, maar fase twee van het plan wordt reeds in uitvoering gebracht. De lijsten van wat prioriteit is en wat niet, worden al opgesteld. En in achterkamertjes ook de lijsten met namen wie wel en wie niet zal mogen invoeren wat het land binnen zal mogen komen. Althans volgens de bankkoers.

Je zou kunnen zeggen "we hebben he allemaal al gezien". De rijen om basisgoederen en dergelijke aan te kunnen schaffen. Alleen, toen werden de goederen goeddeels door wat te boek stond als CIS ingevoerd. Het staatsimportbureau dat nu ter ziele is. Nu zal dat worden overgelaten aan de 'vrije markt'. Hoe vrij die is daarvan wordt dagelijks reeds een voorproef gegeven aan de Hendrikstraat. Het is om die reden dat ik niet geloof dat Amzad zich versprak toen hij het had over de strijd aanbinden tegen de Rose Mafia.

Hij corrigeerde dat maandag door aan te geven dat het gaat om de strijd tegen hen die het economisch systeem beheersen. Wat Amzad daarbij misschien niet beseft is dat hij slechts een pion is in de strijd om het beheersen van de ultieme geldstromen in een kwakkelende economie. Een strijd die boven de hoofden van het in de rijen staande publiek wordt uitgevochten. Ondertussen zit Wijnerman geduldig te calculeren hoe wij met zijn allen steeds dieper de drek inzakken. Ik zei al dat ik haar lang niet heb gezien. Het zal mij niet verbazen als zij vervroegd grijst.

roziegeur@gmail.com

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina