Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Lockdown: jeugdigen dagen politie en militairen uit

Jeugdigen dagen politie en militairen uit tijdens lockdown

31/03/2020 09:04 - Naomi Hoever

Jeugdigen dagen politie en militairen uit tijdens lockdown

Foto: freepik.com  

PARAMARIBO - Hoewel de president duidelijk was bij het aankondigen van maatregelen vrijdagavond, rond de coronacrisis is de eerste dag van de partiële lockdown niet vlekkeloos verlopen. Vanaf zondag mogen personen zich tussen acht uur ‘s avonds en zes uur de volgende ochtend niet zonder toestemming van NCCR op straat begeven.

Uit facebookfilmpjes van verschillende buurten blijkt hetzelfde. Jongeren waren duidelijk bezig politieagenten en militairen te 'challengen.' De Ware Tijd nam met toestemming na het ingaan van de avondklok een kijkje op straat in Paramaribo.

Het is kwart over negen als wij bij de Ramgoelamweg aankomen. Daar is er ronduit leven. Vanaf de hoek loopt en een man uit een van de zijwegen. Op de hoek van Tonkiestraat staat een groepje jongeren. Als ze de auto zien aankomen zetten ze het op een lopen.

Ook aan de Eridoriestraat, Lachmanweg en Wakatjopoe straat komen we jongeren tegen. Het zelfde beeld hebben wij rond half tien aan de Latourweg. Groepjes jeugdigen die zich op de straat ophouden.

Aanhangers van regeringspartij NDP behoorden tot de eersten die de maatregelen hebben overtreden. Aan de Mastklimmenstraat - zijstraat van de Ramgoelamweg - had de partij een bijeenkomst voor structuren met tientallen mensen , terwijl samenscholing van meer dan tien personen verboden is en geldt dat men anderhalve tot twee meter afstand van elkaar moet houden.

Na negen uur rijden een bus en een personenauto bij de rotonde van Indira Gandhi- en Rust en Werkweg. Op dat moment is er niemand op de Latourweg, wel staan enkele auto's voor winkels geparkeerd. Een paar meters verder bij Texaco Latour maken vier mensen een praatje. Een van hen is taxihouder en heeft zijn taxisign op het dak van zijn auto.

Op de brug van de Saramaccadoorsteek komen we ver na acht uur een jongeman tegen die met grote stappen loopt. Op de route op weg naar de stad rijden we slechts één auto voorbij. Bij het politiewachthuisje voor VCB bank in de binnenstad staan twee politieagenten te praten. Zij kijken even op als de auto van de verslaggever langsrijdt richting de Watermolenstraat. In deze straat is er geen bedrijvigheid zoals gebruikelijk.

Twee beveiligers op post keren zich om als wij langsrijden. Wij slaan vervolgens de meestal drukke Henck Arronstraat in richting Waterkant. Het is daar doodstil. Alle stands zijn gesloten. In het donker zitten vier mannen voor een eettentje.

Wij vervolgen onze weg richting Dr. Sophie Redmonstraat. Niemand op straat. Bij de Finabank komen we weer een beveiliger tegen. In de binnenstad zijn geen commerciële sekswerkers te zien. Wij vervolgen onze route richting de Fred Derbystraat en komen vier voetgangers tegen.

We rijden richting Koningstraat waar er mannen bij een bakkerij staan. Verder richting Molenpad is het rustig op de weg. We zien mensen op hun balkon staan om de situatie op straat gade te slaan. Op Zorg en Hoop is het stil. De stilte gaat door tot aan de Coesewijnestraat.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina