Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • LVV schenkt zorgpersoneel AZP basisgoederen

LVV schenkt zorgpersoneel AZP basisgoederen

31/03/2020 01:54 - Amanda Palis

Met zakken vol groenten lopen AZ-medewerkers terug naar hun werkplek. In hun enthousiasme gooiden de medewerkers alle Covid-19-maatregelen over boord.

Met zakken vol groenten lopen AZ-medewerkers terug naar hun werkplek. In hun enthousiasme gooiden de medewerkers alle Covid-19-maatregelen over boord. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - LVV heeft vijfhonderd pakketten met basisgoederen geschonken aan zorgmedewerkers van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP).De inhoud bestond uit rijst, groenten en melk, beschikbaar gesteld door producenten.

Minister Rabin Parmessar zei dat "deze schenking gezien kan worden als bemoediging aan en waardering voor mensen die zeer belangrijk werk verrichten". Het is de bedoeling hier een vervolg aan te geven, maar dan wel tegen betaling, waardoor een win-winsituatie zal ontstaan voor leverancier en ontvanger.

Lange rijen vormden zich rondom het terrein van AZP vanaf de hoofdingang. "Met hulp van de beveiliging en aansturing proberen wij zoveel mogelijk de social distancing-richtlijn in acht te nemen. Het lukt wel, maar omdat het een kwestie is van wennen nemen we het zekere voor het onzekere", zei Zamani Accord, inkoopmanager van het AZP.

De instelling heeft volgens haar het voorstel van de basisgoederen met beide handen aangegrepen. "Het is zeker een uitkomst voor ons personeel dat niet alijd de mogelijkheid krijgt om basisgoederen die vooral nu moeilijk te verkrijgen zijn te kunnen kopen tegen een gereduceerd tarief."

Ze denkt vooral aan zij die in shifts werken en met de partiële lockdown, niet altijd aan producten kunnen komen. "Onze medewerkers hoeven hierdoor niet tijdens het werkuren even snel weg om goederen te kopen."

De minister kondigde aan dat de actie ook naar andere zorginstellingen zal worden uitgebreid. Ook wordt er gekeken naar mogelijkheden om producenten te ondersteunen. Dit is onderdeel van de plannen die hij heeft bekendgemaakt voor voedselgarantie. "Heel spoedig zal de regering daarop nader ingaan", zei de bewindsman.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina