Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Opkoopprijs rauwe melk verhoogd

Opkoopprijs rauwe melk verhoogd

31/03/2020 20:38

Partijen ondertekenen de overeenkomst voor verhoging van de opkoopprijs van rauwe melk.

Partijen ondertekenen de overeenkomst voor verhoging van de opkoopprijs van rauwe melk. Foto: NII  

PARAMARIBO - De opkoopprijs van rauwe melk is dinsdag in overleg met het ministerie van LVV, de Melk Centrale Paramaribo, de Vereniging van Surinaamse Melkboeren en de Veehouders Bond verhoogd. Omdat de regering de verhoging van de opkoopprijs zal subsidiëren, gaat de consumentenprijs van melk en melkproducten in de winkels hetzelfde blijven, meldt het NII in een persbericht.

Deze prijsaanpassing was nodig omdat de melkveesector niet bespaard is gebleven van de gevolgen van de uitbraak van het COVID-19 virus en de stijging van de verschillende kosten. De partijen hebben de nieuwe opkoopprijs van melk in een overeenkomst vastgelegd, alsook de voorwaarde waaraan het product moet voldoen, de wijze van levering, de betaalwijze en daarmee gepaard gaande handelingen. De nieuwe prijs gaat in per 1 april 2020.

Edmund Blufpand van de Vereniging van Surinaamse Melkboeren, is blij met deze stap om tot een goede kostprijs te komen en hoop dat het de boeren zal stimuleren om door te gaan en te werken aan zowel de kwaliteit als de kwantiteit. De voorzitter van de veehoudersbond, Mukesh Ramlagan, hoopt dat de nieuwe opkooprijs mag leiden tot verhoging van de melkproductie.

De directeur van de melkcentrale, Dewkoemar Sitaram, is ook ingenomen met het resultaat en dankte LVV-minister Rabin Parmessar voor zijn inzet. Parmessar erkent de moeilijke situatie waarin de sector zich bevindt, maar is ingenomen dat de sector is meegegaan om de kwaliteitsaspecten in te bouwen in de overeenkomst. De boeren zullen middels trainingen ook begeleid worden bij het implementeren van de kwaliteitsaspecten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina