Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Amafo presidentskandidaat VVD ondanks aantijgingen

‘Aantijgingen’ vormen geen obstakel voor presidentskandidatuur

01/04/2020 09:59 - Merredith Bruce

VVD-voorzitter Alice Amafo geflankeerd door partijleden. Ze ziet de perikelen uit haar verleden niet als obstakel om zich te kandideren voor het presidentschap.

VVD-voorzitter Alice Amafo geflankeerd door partijleden. Ze ziet de perikelen uit haar verleden niet als obstakel om zich te kandideren voor het presidentschap. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Alice Amafo heeft altijd ontkend dat zij heeft gemalverseerd met kinderbijslaggeld tijdens haar ministerschap bij Sociale Zaken en Volkshuisvesting in de eerste regering-Bouterse. Toch blijft deze kwestie haar achtervolgen, net als de viering van haar dertigste jaardag met staatsmiddelen als minister tijdens het derde kabinet-Venetiaan.

Op basis daarvan is er veel kritiek op sociale media over de voordracht van de politica als presidentskandidaat door de Volkspartij voor Vernieuwing en Democratie (VVD). De partijvoorzitter trekt zich er niet veel van aan. "Hoe ik met de aantijgingen omga? In het leven is er altijd goed en kwaad. Zonder deze tegenpolen zouden wij incompleet zijn als Surinaamse gemeenschap en kritiek houdt mij altijd scherp", reageert ze tegenover de Ware Tijd.

Amafo werpt op dat, "als" ze haar jaardag tijdens de regering-Venetiaan met staatsmiddelen had gevierd, zij geen minister zou zijn geworden tijdens het eerste kabinet-Bouterse. "De perikelen over Algemene Kinderbijslag zijn allemaal leugens. Ik heb deze zaken meermalen ontkracht."

Ze zegt dat haar eerste focus als president zal zijn het volk uit de armoede halen. "Suriname is rijk maar het volk is arm." Daarnaast wil zij werken aan een stabiele economie. De politica haalt aan dat de Surinaamse economie officieus is gedollariseerd. "Wij gaan die officieel dollariseren. Zo zal de ellende met de wisselkoers tot het verleden gaan behoren."

De VVD heeft haar kandidatenlijst voor De Nationale Assemblée, de ressort- en districtsraden opengesteld voor personen die zich hiertoe geroepen voelen. De handreiking wordt gedaan naar Surinamers met het hart op de juiste plek. Vanuit partijkringen verneemt de krant dat intussen al mensen uit bijna alle districten gereageerd hebben op de oproep.

Volgens de VVD heeft zeventig jaar partijpolitiek het Surinaamse volk niet welvarend gemaakt. Politieke leiders hebben steeds weer het eigen belang voorop gesteld, ook naar hun eigen achterban toe. De handreiking naar het Surinaamse volk om zich te kandideren voor een van de voorgenoemde functies wordt in dit kader geplaatst.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina