Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Curaçao: minder auto’s op straat in strijd tegen corona

Curaçao beperkt autoverkeer in strijd tegen corona

01/04/2020 23:19

Curaçao beperkt autoverkeer in strijd tegen Corona

 

WILLEMSTAD - Curaçao voert strengere regels in om het aantal mensen op straat te verminderen. Automobilisten mogen nog maar twee dagen per week hun auto gebruiken. Dat heeft de regering woensdag besloten als nieuwe maatregel in de strijd tegen verspreiding van het coronavirus.

De eerste letter op het kenteken van een motorvoertuig bepaalt vanaf donderdag op welke dag mensen de straat op mogen om boodschappen te doen of een arts te bezoeken. Zo mogen op woensdag en zaterdag alleen auto's de straat op waarvan het kenteken begint met een S, T, V, X of Y.

Dit betekent dat voertuigen nog maar twee keer per week de straat op mogen. Op zondag mogen er helemaal geen auto's rijden. Het openbaar vervoer blijft wel op alle dagen van de week rijden.

Curaçao voerde zaterdag een avondklok in en maandag een lockdown om te zorgen dat mensen zo veel mogelijk thuisblijven, om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook wandelen en fietsen is verboden. Curaçao.nu

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina