Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • INGEZONDEN: NDP voorgoed naar huis

INGEZONDEN: NDP voorgoed naar huis

01/04/2020 04:08

De redactie van DWT Publishing NV stelt lezers in de gelegenheid stukken in te zenden ter publicatie. In principe worden alle ingezonden artikelen opgenomen, tenzij de inhoud schadelijk, kwetsend of beledigend is voor derden. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de mening van DWT Publishing NV. De redactie behoudt zich het recht om stukken niet te plaatsen, in te korten of te redigeren zonder dat die uit hun context worden gehaald.

De redactie van DWT Publishing NV stelt lezers in de gelegenheid stukken in te zenden ter publicatie. In principe worden alle ingezonden artikelen opgenomen, tenzij de inhoud schadelijk, kwetsend of beledigend is voor derden. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de mening van DWT Publishing NV. De redactie behoudt zich het recht om stukken niet te plaatsen, in te korten of te redigeren zonder dat die uit hun context worden gehaald.  

Ondanks het feit dat de NDP-regering geen enkele kans voorbij laat gaan om wetten te maken die ertoe moeten leiden dat ze aan de macht blijft, is het zeer wel mogelijk deze regering op 25 mei 2020 voorgoed naar huis te sturen. De partijen die dit kunnen bewerkstelligen zijn de VHP, Abop, NPS en Pertjajah Luhur.

Indien deze partijen contractueel zouden vastleggen dat ze na de verkiezing van 25 mei 2020 samen gaan werken, en dat bekendmaken aan het electoraat, zal er een grote reële kans zijn dat deze vier partijen minstens 34 zetels (2/3 van de 51) winnen.

Volgens de huidige stand van zaken mag verwacht worden dat de VHP achttien, de Abop acht, de NPS vijf en PL vier zetels haalt op 25 mei 2020, in totaal dus 35 zetels. De mogelijkheid is er om zelfs meer dan 35 zetels te halen.

Daarvoor zal men de zwevende kiezers duidelijkheid en zekerheid moeten geven dat deze partijen na de verkiezing absoluut samen zullen werken. De zwevende kiezer wil in geen geval het risico lopen dat zijn stem een andere partij ten goede komt dan die waarvoor hij heeft gestemd.

Deze politieke partijen hebben het vrijwel dagelijks erover dat ze Suriname willen redden en dat Suriname verloren zal gaan indien de NDP-regering weer eens vijf jaar aan de macht komt. Ze hebben nu de kans om toe te slaan.

Gelet op de zekerheid van slagen die bovenvermelde strategie zal brengen en het zeer grote landsbelang dat ermee gediend zal worden, mogen we verwachten, of misschien zelfs eisen, dat bovengenoemde partijen serieus over deze strategie in dialoog treden.

Ir. P.A. Lieuw Kie Song

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina