Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Klebert Drenthe lust NPS niet meer

Klebert Drenthe lust NPS niet meer

01/04/2020 13:00 - Naomi Hoever

Klebert Drenthe lust NPS niet meer

 

PARAMARIBO - Klebert Drenthe heeft woensdag per direct bedankt bij de NPS. Zijn functie als voorzitter van de onderafdeling 'Ankra' heeft hij overgedragen aan de ondervoorzitter. Verder ziet hij ook af van de voordracht als aspirant-DNA-kandidaat. Dit besluit heeft hij kenbaar gemaakt in een brief aan de voorzitter van NPS-Paramaribo, Ifanildo Plein.

Plein ontving de brief pas nadat die al bij politieke tegenstanders circuleerde. De afdelingsvoorzitter betreurt dit. Het is voor de partij niet duidelijk waarom Drenthe heeft bedankt. Plein zegt dat Drenthe afgelopen zaterdag nog in 'Grun Dyari' was bij het samenstellen van de kandidatenlijsten. Hij maakte toen geen ontevreden indruk.

Plein vindt het jammer dat Drenthe geen moeite heeft gedaan om eerst te praten. De partij staat nog open voor een gesprek, zegt de afdelingsvoorzitter. Voorzitter Gregory Rusland geeft aan nog niet bekend te zijn met het schrijven. De krant heeft Drenthe niet kunnen bereiken. Telefoontjes en WhatsApp-berichten bleven onbeantwoord

Drenthe sloot zich vorig jaar aan bij de NPS. Van een doorgaans goed geïnformeerde bron verneemt de Ware Tijd dat volgens een voorlopig besluit Drenthe op de vijftiende plaats in kiesdistrict Paramaribo gekandideerd zou worden. De top vijf op de tentatieve kandidatenlijst wordt ingevuld door Rusland, Patricia Etnel, Ifanildo Plein, Jerrel Pawiroredjo en Gracia Ormskirk op respectievelijk de eerste, tweede, derde, vierde en vijfde plaats.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina