Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verdachtenverhoor nu telefonisch

Verdachtenverhoor nu telefonisch

01/04/2020 16:57 - Ivan Cairo

Verdachtenverhoor nu telefonisch

 

PARAMARIBO - Vanwege de coronacrisis worden verdachten vanaf vrijdag niet meer fysiek verhoord, maar via de telefoon. Deze instructie het Hof van Justitie is van toepassing op verdachten die moeten worden voorgeleid bij een officier van justitie of de rechter-commissaris (rc). Het Hof van Justitie had al eerder alle niet-dringende strafzaken uitgesteld.

Het hof heeft deze maatregel genomen in samenspraak met het Openbaar Ministerie (OM). De nieuwe instructies, ter beperking van de verspreiding van het coronavirus, zijn vrijdag aan de advocatuur medeegedeeld door de Deken van de Orde van Advocaten in Suriname.

De verdachte zal op een vooraf bepaalde locatie - politiebureau of Huis van Bewaring - worden gebeld door het OM of de rc. Zijn of haar advocaat mag aanwezig zijn op de locatie waar het verhoor plaatsvindt. Het verhoor zal via speakerphone te volgen zijn. De advocaat kan ook op dezelfde wijze zijn betoog of verweer houden.

Als tweede optie mogen raadslieden juridische bijstand verlenen op het politiebureau of in het huis van bewaring waar de verdachte is ingesloten. De advocaat moet in dit geval wel kenbaar maken bij aanvang van deze telefonische zitting aan de rc of het OM dat hij/zij daar aanwezig is. Deze maatregelen zullen tot nader order van kracht blijven.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina