Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • VS passeert 200.000 coronabesmettingen

VS passeert 200.000 coronabesmettingen

01/04/2020 18:47

Medische hulpverleners brachten maandag de lichamen van mensen die waren overleden na het oplopen van het virus over naar een tijdelijk mortuarium in Brooklyn.

Medische hulpverleners brachten maandag de lichamen van mensen die waren overleden na het oplopen van het virus over naar een tijdelijk mortuarium in Brooklyn. Foto: EPA  

WASHINGTON - De Verenigde Staten (VS) zijn het eerste land ter wereld met meer dan tweehonderdduizend geregistreerde coronabesmettingen. De teller staat nu officieel op 205.036 gevallen. Eerder brak de VS ook als eerste land de grens van honderdduizend bevestigde besmettingen.

Het aantal gevallen in het land van president Donald Trump is de afgelopen week explosief gestegen. Het dodental steeg door een toename van 463 in het afgelopen etmaal naar 4.516. Bijna de helft van het aantal besmettingen (ruim 83.000) en het aantal doden (bijna tweeduizend) werd geregistreerd in New York.

Gouverneur Andrew Cuomo zei dinsdagavond dat het virus zich "als een sneltrein" door zijn staat verspreidt. Volgens hem zijn er in korte tijd veel meer besmettingen bij gekomen dan verwacht en heeft hij snel medische middelen van de Amerikaanse regering nodig om de crisis het hoofd te kunnen bieden.

Vicepresident Mike Pence beantwoordde zijn oproep enkele uren later en beloofde dat er binnen 24 uur "meer middelen" en vierduizend beademingsapparaten in het gebied worden afgeleverd. Cuomo had eerdere kleinere leveringen, van zo'n vierhonderd beademingsapparaten, nog bekritiseerd.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zei dinsdag dat de VS de potentie heeft om binnenkort het epicentrum van het coronavirus te worden. Desondanks hoopt Trump dat de economie binnen een maand weer normaal draait in zijn land en iedereen weer gewoon naar zijn werk gaat.

De president wilde lang niet erkennen hoe ernstig de situatie rond het virus is en liet in het verleden meermaals weten dat hij zich geen zorgen maakte. Wekenlang hield hij zich bij het standpunt dat het "allemaal wel goed komt" en dat de coronabesmetting een "hoax" betrof. Toen het virus opdook, bleek de VS gehinderd door grote tekorten aan materialen. Een steunpakket van twee biljoen US dollar, dat momenteel door het Amerikaans Congres wordt geloodst, moet de situatie stabiliseren. NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina