Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Manoushka Breeveld brengt nieuw album uit

Manoushka Breeveld brengt nieuw album uit

02/04/2020 03:18 - Van onze redactie

Manoushka Breeveld brengt nieuw album uit

Foto: FB Manouschka Zeegelaar Breeveld  

PARAMARIBO - De zangeres en actrice Manoushka Zeegelaar Breeveld brengt woensdag na vijftien jaar een nieuw album uit, getiteld ‘Nine reflections on love’. In negen songs in het Engels en Sranan mengt ze Caribische jazz met pop, kaseko en funky grooves.

Bassist Eric Calmes en pianist Robin van Geerke werkten mee aan de negen originele composities en arrangementen op 'Nine reflections on love'. Het album is geproduceerd door Iwan Van Hetten en gecoproduceerd door de zangeres zelf.

Breeveld begon op achtjarige leeftijd met zingen in het kerkkoor van haar grootvader. Na haar studie speelde ze in diverse producties op toneel, het witte doek en op televisie. Ze schitterde in muziektheatervoorstellingen als 'Celia' (Urban Myth) en 'Woiski vs Woiski' (Orkater) en was te zien in diverse films, waaronder 'Sonny Boy' en 'Tom Adelaar'.

Manoushka schrijft lied- en toneelteksten voor diverse theaterproducties en ook voor haar eigen muziektheatervoorstellingen. Haar eerste cd heet No Spang. Eerder verschenen van haar ook albums bij de voorstellingen 'Koningin van Paramaribo' en 'Romeo 'n Juliette a Caribbean Xperienz' van Cosmic Theater.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina