Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Yeung vierde dagwinnaar Arena Battle

Yeung vierde dagwinnaar Arena Battle

03/04/2020 17:38 - Guillano Bruce

Jason Yeung heeft donderdagavond de dagzege in de wacht gesleept op de vierde speeldag van de Arena Battle.

Jason Yeung heeft donderdagavond de dagzege in de wacht gesleept op de vierde speeldag van de Arena Battle. Foto: Athena Chess  

PARAMARIBO - Jason Yeung is de vierde dagwinnaar geworden van de Arena Battle. De schaker was donderdagavond de sterkste op de voorlaatste speeldag van het onlinetoernooi van de schaakvereniging Athena Chess.

De Arena Battle biedt schakers de kans om van achter hun computer of smartphone alsnog aan de slag te gaan in een periode waarin vanwege het coronavirus nagenoeg alle (sport)activiteiten zijn stilgelegd. Donderdag troffen 64 schakers elkaar; er werden in totaal 356 wedstrijden gespeeld.

De Arena Battle is verspreid over vijf dagen. Schakers bekampen elkaar op het gratis online schaakplatform lichess.org met als inzet een prijzenpot van 1.200 Surinaamse dollar. De dagwinnaar wint SRD 100, terwijl de schaker die aan het einde van de rit over de vijf speeldagen de meeste punten heeft vergaard, met de hoofdprijs van SRD 300 wordt beloond. 

Op de vierde speeldag kwam Yeung als winnaar uit de bus. Hij sleepte met dertig punten de zege in de wacht en bleef Romario Sanches nog net voor. De regerend landskampioen eindigde met 29 punten op  de tweede plek, terwijl Virgil Kartodikromo met 28 punten derde werd. Kartodikromo was maandag de eerste dagwinnaar van het toernooi.

In het algemeen klassement gaat Pratul Panchoe aan de leiding. De derdedagwinnaar gaat met 3.992 punten aan kop. Daarachter volgt de tweede dagwinnaar Viresh Giasi met 3.985 punten, terwijl Kartodikromo met 3.984 punten derde staat. Krishan Bridjlal en Imaan Kalidjo ronden met 3.980 om 3.974 punten de top vijf af. De vijfde tevens laatste speeldag is vrijdagavond. De wedstrijden gaan dagelijks om acht uur 's avonds van start.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina