Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Militair schendt partiële lockdown

Militair schendt partiële lockdown

04/04/2020 18:48 - Van onze redactie

Luitenant Jerry Slijngard had nog gewaarschuwd dat behalve de uitzonderingsgevallen niemand zou worden ontzien van de partiële lockdown, ook militairen en agenten niet.

Luitenant Jerry Slijngard had nog gewaarschuwd dat behalve de uitzonderingsgevallen niemand zou worden ontzien van de partiële lockdown, ook militairen en agenten niet. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Een militair is vrijdagnacht aangehouden, omdat hij zich niet heeft gehouden aan de partiële lockdown. De man is aan de Militaire Politie overgedragen. In totaal hield de politie in Paramaribo zeven personen aan die op straat waren tussen acht uur 's avonds en zes uur 's morgens.

Nadat president Desi Bouterse op 27 maart de partiële lockdown had aangekondigd, benadrukte luitenant Jerry Slijngard van het COVID-19-managementteam dat de beperking ook geldt voor militairen en politie tenzij ze dienst draaien. Op 3 april onderstreepte Slijngard tijdens de dagelijkse persconferentie nogmaals dat de regels van de partiële lockdown "in hun algemeenheid voor eenieder gelden".

Eén van de ongehoorzame burgers die vrijdagnacht zijn aangehouden, was onder invloed van alcohol. Tijdens de controle kwam de politie een wegbarricade tegen op de hoek van de Toekomst- en Martin Luther Kingweg. Er werden geen personen ter plaatse aangetroffen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina