Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Particuliere lijnbushouders ten einde raad

Particuliere lijnbushouders voelen zich aan hun lot overgelaten

04/04/2020 08:37 - Arjen Stikvoort

Particuliere lijnbushouders voelen zich aan hun lot overgelaten

Foto: dWT  

PARAMARIBO - Particuliere lijnbushouders mogen al twee weken niet rijden vanwege de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Dit betekent géén inkomsten voor tientallen lijnbushouders en hun gezinnen. Zeker nu de regering al negen maanden achterloopt met het betalen van de brandstofcompensatie zijn buschauffeurs ten einde raad.

"We hebben geen geld meer om zelfs onze vaste lasten te kunnen betalen", zei Faizel Bholai, een boze lijnbushouder vrijdag op een massaal bezochte samenkomst van lijnbushouders nabij de Dr. Jules Sedney Haven. De lijnbushouders hadden gehoor gegeven aan de oproep voor de bijeenkomst waar zij uitleg zouden krijgen van John Mahadewsing, voorzitter van de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO).

Hij zou vrijdag met de minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie Vijay Chotkan praten over de uitbetaling van achterstanden en de verdere gang van zaken rond de ingestelde veiligheidsmaatregel. Maar de voorzitter kwam niet opdagen, tot grote teleurstelling van de leden.

"We voelen ons ernstig in de steek gelaten. We begrijpen de maatregel dat we niet mogen rijden. Maar door ons ook de negen maanden achterstand van de brandstofvergoeding niet uit te keren, zitten we nu zonder één cent", zegt Bholai. "Het is ons eigen zweet en bloed. We wensen opheldering; we willen gehoord worden."

Zijn collega Fabian Sichtman voegt toe: "We zitten al twee weken zonder werk thuis. Dat is lang zonder geld. We komen op voor onze belangen en hebben zelfs een brief gestuurd naar de president, De Nationale Assemblee, de minister van OWT&C en de PLO-voorzitter om onze noodsituatie duidelijk te maken. Maar we kregen geen reactie." Hij legt uit dat de lijnbushouders de kosten voor brandstof zelf moeten voorschieten en dat de overheid dan per kwartaal terugbetaalt. Dat is negen maanden lang niet gebeurd.

Voorzitter Mahadewsing zegt tegen de redactie dat het gesprek met de minister vrijdag niet heeft plaatsgevonden. Hij heeft wel te horen gekregen dat de gedeeltelijke lockdown nog zeker een week zal voortduren. Dat betekent dat de lijnbushouders ook volgende week niet mogen rijden.

Het probleem van de negen maanden achterstallige brandstofcompensatie is volgens Mahadewsing "in behandeling". Het zou zijn doorgestuurd naar het ministerie van Financiën. De PLO-voorzitter zegt dat hij bij de minister heeft aangedrongen op betaling van compensatie voor de tijd dat de lijnbushouders niet aan het werk kunnen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina