Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Regering schenkt dorpen voedselpakketten

Regering schenkt dorpen voedselpakketten

04/04/2020 07:09 - Jason Pinas

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling zegt dat ook binnenlandbewoners getroffen worden door de maatregelen als gevolg van het coronavirus.

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling zegt dat ook binnenlandbewoners getroffen worden door de maatregelen als gevolg van het coronavirus.  

PARAMARIBO - Er komen meerdere medische controleposten langs de grote ontsluitingswegen naar het binnenland. Mensen die uit het binnenland komen of uit de stad vertrekken zullen onderweg gescreend worden op verschijnselen van het coronavirus. "De deskundigen kijken nu nog naar geschikte locaties waar deze posten moeten komen", zegt minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling.

Op dit moment worden medewerkers van dit ministerie getraind door het BOG om de screening te kunnen doen. Volgens de minister worden ook bewoners van het binnenland getroffen door drastische maatregelen als gevolg van het coronavirus. Bovendien hebben ze geleden onder de "extreme droogte".

De kleine droge tijd heeft langer geduurd dan voorzien. Daarom krijgen de bewoners binnenkort voedselpakketten en andere benodigdheden. De pakketten zijn samengesteld op basis van hun behoeften. Op advies van deskundigen zijn ook vitamine C-tabletten hieraan toegevoegd, zegt de bewindsman.

De 49 inheemse dorpen en 185 dorpen van andere tribalen zijn al in kaart gebracht. De bewindsman wijst erop dat de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus zoals beperkt sociaal contact en stopzetting van personenverkeer naar het binnenland, consequenties hebben voor het leven van de mensen in het binnenland.

"We weten dat de mensen daar heel kwetsbaar zijn. Wanneer deze zaken erbij komen wordt het erger, vandaar dat wij als overheid inkomen", zegt Dikan. Hij geeft aan dat dit project samen met verschillende ministeries wordt uitgevoerd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina