Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Britse 5G-zendmasten in brand gestoken

Britse 5G-zendmasten in brand gestoken

05/04/2020 22:41

Een 5G-zendmast.

Een 5G-zendmast. Foto: Uk.finance.yahoo.com  

LONDEN - In het Verenigd Koninkrijk zijn twee 5G-zendmasten in brand gestoken als gevolg van complottheorieën die een verband leggen tussen het coronavirus en 5G. Dat meldt de Britse nieuwszender BBC. Ook zijn volgens de Britse koepel voor telefonie-aanbieders ingenieurs beledigd en bedreigd omdat 5G gevaarlijk zou zijn. Koepel Mobile UK noemt deze ontwikkeling ‘verontrustend’.

De zendmasten in de stad Birmingham en nabij Liverpool werden op donderdag en vrijdag in brand gestoken. Video's van de brandende masten circuleerden op Facebook, dat de filmpjes vrijdag offline haalde in een poging de verspreiding van complottheorieën over 5G en corona tegen te gaan.

De discussie over de gezondheidseffecten van 5G woedt al langer, hoewel er volgens wetenschappers weinig bewijs bestaat voor de claim dat 5G de gezondheid in gevaar zou brengen. Nu hebben complotdenkers ook de link met het coronavirus gelegd: op sociale media circuleren verschillende berichten die een verband leggen tussen een versnelling van de uitbraak van het coronavirus en 5G-straling.

Het Britse ministerie van Digitale Zaken, Cultuur, Media en Sport schrijft in een verklaring 'bewust te zijn' van valse informatie over 5G. "Er is absoluut geen geloofwaardig bewijs dat een verband legt tussen 5G en het coronavirus", aldus het ministerie. NRC.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina