Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • DanzSon verzorgt onlinelessen

DanzSon verzorgt onlinelessen

05/04/2020 21:19 - Audry Wajwakana

Vóór de coronacrisis deed Idris 'Yche' Saijo de danspassen voor in zijn studio, nu doet hij dat op Facebook.

Vóór de coronacrisis deed Idris 'Yche' Saijo de danspassen voor in zijn studio, nu doet hij dat op Facebook. Foto: Collectie Dansclub DanzSon  

PARAMARIBO - Vanwege het coronavirus heerst er een sfeer van stress. Door de social distancing en gedeeltelijke lockdown zijn ook de dansscholen verplicht hun deuren te sluiten voor onbepaalde tijd. Om de druk een beetje te verlichten verzorgt DanzSon via Facebook live broadcast online danslessen.

Vorige week zondag draaide Idris 'Yche' Saijo, instructeur en eigenaar van de dansschool, een proefsessie om de reacties te peilen. Het initiatief is goed ingeslagen en ondanks wat kinderziektes is besloten om de danslessen elke zaterdagavond om zeven uur te verzorgen via de officiële Facebookpagina van de dansschool. "De meeste deelnemers gaven aan dat ze maandag moeten werken, dus we hebben naar de meerderheid geluisterd", zegt Saijo.

De gratis onlinelessen zijn geen nieuw fenomeen. Saijo liep al heel lang met de gedachte dit ook als nieuw pakket te introduceren. Door de coronacrisis was hij 'gedwongen' daartoe sneller over te gaan. "Mensen zitten verplicht thuis en weten niet wat ze moeten doen, want deze hele situatie is nieuw voor ons."

Saijo is internationaal gecertificeerd instructeur en werd in 2005 salsakampioen van Suriname. In zijn dansschool verzorgt hij latin danslessen als salsa, bachata, zouk en kizomba. Online geeft hij de basispassen voor mensen met weinig danservaring. Naarmate de lessen vorderen zal hij de pasjes opbouwen. Welke stijlen aan de orde zullen komen tijdens de onlinelessen, geeft hij nog niet prijs. "Het wordt een verrassing."

Voor deze lessen heeft de instructeur heel wat opnameapparatuur in zijn studio geïnstalleerd. Hij hoefde niet diep in zijn zak te gaan voor de aanschaf van de audiovisuele apparatuur. "Ik ben een echte nerd. Ik houd van de nieuwste snufjes van technische apparaten, waarin ik me heel erg kan verdiepen. Als ik iets leuk vind, spaar ik er naar toe en ik trakteer mezelf jaarlijks met zo een apparaat. Dit heb ik de afgelopen jaren gedaan en nu komen ze goed van pas."

Het is belangrijk om in de studio diverse invalshoeken te creëren. "Als het ware ben ik nu bezig een audiotechnicus te worden, want ik moet met alles qua beeld en geluid rekening houden. Niemand wil dansen als het geluid bijvoorbeeld stottert." Met behulp van vrienden is hij bezig alles uit te testen. Als 70 procent in orde is, wil hij een mogelijkheid creëren voor privélessen, waarvoor er wel betaald zal moeten worden. Saijo verwacht dat de situatie pas in juni/juli weer genormaliseerd zal zijn en dat zijn lessen in de school pas in september weer worden verzorgd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina