Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Panchoe wint eerste editie Arena Battle

Panchoe wint eerste editie Arena Battle

05/04/2020 11:03 - Guillano Bruce

Pratul Panchoe heeft de eerste editie van de Arena Battle op zijn naam geschreven.

Pratul Panchoe heeft de eerste editie van de Arena Battle op zijn naam geschreven. Foto: Athena Chess  

PARAMARIBO - Pratul Panchoe heeft de eerste editie van de Arena Battle op zijn naam geschreven. Na vijf speeldagen eindigde hij op eerste plaats van het online schaaktoernooi.

De Arena Battle was een initiatief van Athena Chess. De schaakvereniging bood daarmee schakers de gelegenheid zichzelf bezig te houden in een periode waar vanwege het coronavirus nagenoeg alle (sport)activiteiten stilliggen. De Surinaamse Schaakbond (SSB) zelf organiseert net als vele andere sportbonden al langer dan drie weken geen evenementen vanwege Covid-19.

De afgelopen week bekampten 68 schakers elkaar vanachter hun computer of smartphone op het online schaakplatform lichess.org. De Arena Battle ging maandag van start en was verspreid over vijf dagen. Er werd elke dag een winnaar uitgeroepen die werd beloond met een geldprijs van honderd Surinaamse dollar. De schaker die aan het einde van de rit over de vijf speeldagen de meeste punten had vergaard won de hoofdprijs van SRD 300.

Panchoe kwam vrijdag daarvoor in aanmerking. Hij legde de basis twee dagen eerder door de dagzege van woensdag in de wacht te slepen en tegelijk de koppositie over te nemen van Manish Ramjiawan. Panchoe stond de eerste plaats daarna niet meer af. Hij en Imaan Kalidjo eindigden in de laatste etappe vrijdagavond met dertig punten op een gedeelde tweede plaats achter Shiva Kalka (38 punten).

Die tweede plek was voor Panchoe voldoende om de overall zege in de wacht te slepen. Hij werd kampioen met 4.990 punten, terwijl Virgil Kartodikromo met negen punten minder genoegen moest nemen met het semikampioenschap. Viresh Giasi en Krishan Bridjlal waren met 4.975 om 4.974 goed voor respectievelijk de derde en vierde plaats, terwijl Kalidjo met 4.973 de top vijf completeerde.

Alexandra Kaslan, die met 4.935 punten overall op de tiende plaats eindigde, werd de beste schaakster van het toernooi. Kartodikromo was de beste U18-speler. De organisatie gaat binnenkort het toernooi evalueren. Daarna komt er mogelijk op korte termijn een tweede editie.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina