Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • SVB vraagt Concacaf om COVID-19-fonds

SVB vraagt Concacaf om COVID-19-fonds

05/04/2020 19:22 - Marinio Balsemhof

SVB vraagt Concacaf om COVID-19 fonds

 

PARAMARIBO - De Surinaamse Voetbalbond (SVB) heeft bij de president van de Concacaf, Victor Montagliani, een voorstel ingediend om een Emergency Committee samen te stellen. Deze moet nagaan in hoeverre het voetbalorgaan van Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch Gebied in staat is de leden, die zwaar getroffen zullen worden door COVID-19, te helpen.

Ook moet een crisisteam worden samengesteld dat data van alle 41 lidlanden moet verzamelen en tweewekelijks aan het comité moet rapporteren. SVB-voorzitter John Krishnadath denkt dat het crisisteam een scala van problemen zal tegenkomen, omdat de effecten van de coronacrisis nagenoeg alle landen zullen treffen.

Hij zegt dat zijn bestuur weet dat de COVID-19-pandemie de leden op financiële, infrastructurele, organisatorische en andere vlakken zal treffen. "We weten dat hoe langer dit duurt, hoe meer wij op onze knieën gedwongen zullen worden om onze sport levend te houden of dat enkelen van ons het bijltje erbij zullen neerleggen."

Dat dit niet iets zal zijn dat alleen de SVB raakt, maar alle andere leden van de Concacaf is evident. "Het is in dit kader dat ik de voorzitter van de Concacaf een schrijven/voorstel met daarin het volgende heb doen toekomen", aldus de SVB-topman in een brief aan de leden. In afwachting van het antwoord heeft de SVB de leden gevraagd om alvast op een rijtje te zetten welke effecten van de coronacrisis die een gevaar vormen voor het voortbestaan van hun club of de onder hun ressorterende clubs.

De leden moeten allen een schets geven van de bedreigingen voor hun organisatie indien de situatie in het land per 15 juni, 15 augustus of 15 oktober is genormaliseerd en het voetbal weer op gang komt. Krishnadath maakt de leden duidelijk dat indien alles vóór midden april binnen is, de SVB samen met andere landen wil nagaan op welke manieren bij de Fifa of Concacaf voor steun kan worden aangeklopt. "Laten we de komende maanden de nodige solidariteit tonen om COVID-19 te overwinnen", spoort hij de leden aan.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina