Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vertrekkende buitenlanders in quarantaine geplaatst

Vertrekkende buitenlanders in quarantaine geplaatst

05/04/2020 02:00 - Ivan Cairo

Vertrekkende buitenlanders in quarantaine geplaatst

 

PARAMARIBO - Een grote groep buitenlanders die zich in Suriname bevindt en vrijdag via Aruba naar Nederland zou vertrekken is door de autoriteiten in quarantaine gesteld. Naar verluidt gaat het om ruim tweehonderd personen die in twee hotels zijn ondergebracht. Zij mogen deze locaties niet verlaten. De vlucht werd gecanceld nadat de passagiers al hadden ingecheckt.

Het besluit om de mensen af te zonderen volgde nadat het vliegtuig van TUI waarmee de vlucht zou worden uitgevoerd, vanwege een technisch mankement niet meer kon vertrekken. Dit wordt bevestigd door luitenant-kolonel Daniëlle Veira van het COVID-19-managementteam. Eén van de passagiers werd onwel en is per ambulance naar het ziekenhuis in Paramaribo gebracht.

Veira legt uit dat besloten werd tot quarantaine van de hele groep omdat er op de luchthaven ook 28 buitenlanders waren die via Guyana waren gekomen om met het TUI-vliegtuig naar Europa te vertrekken. Deze groep was in één ruimte samengebracht met de overige repatrianten. De vlucht die door de Nederlandse autoriteiten is georganiseerd zou zaterdag voortgang vinden, maar ook dat is niet doorgegaan.

De opnieuw gestrande reizigers kregen zaterdag te horen dat de vlucht zondag zal worden uitgevoerd. Hiervoor laat TUI een vliegtuig uit Brussel, België overkomen. De operatie is gescheduled voor half vijf 's middags. Op Aruba worden ook repatrianten opgehaald. De vertrektijd uit Aruba is gesteld op vijf voor acht 's avonds plaatselijke tijd. Vanwege de COVID-19-pandemie is het Surinaamse luchtruim gesloten en zijn commerciële vluchten afgelast. Alleen repatriërings-, -nood en vrachtvluchten worden toegestaan.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina