Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Grote verwarring rond quarantainegasten

Grote verwarring rond quarantainegasten

06/04/2020 21:15 - Ivan Cairo

Grote verwarring rond quarantainegasten

 

PARAMARIBO - Bij het RCR Zorghotel en Hotel Residence Inn is maandagavond grote verwarring ontstaan omtrent de quarantaine van teruggekeerde ingezetenen die er waren ondergebracht. Eerder op de dag kregen zij van de artsen van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) te horen dat zij de resterende dagen van hun twee weken quarantaine thuis mochten doorbrengen, nadat hun thuissituatie eerst was onderzocht.

De mensen hadden ingepakt en zich in de lobby verzameld om naar huis vervoerd te worden toen plotseling de mededeling werd gedaan dat niemand meer mocht vertrekken, omdat vanaf dat moment niemand meer thuis in afzondering mocht. Ondanks de BOG-artsen aangaven dat zij de bevoegdheid hebben met betrekking tot de quarantaineregels hielden de NCCR-medewerkers voet bij stuk.

"Rond vijf uur of half zes kreeg ik van de artsen te horen dat ik mocht inpakken om naar huis te gaan. Plotseling, terwijl we al hadden ingepakt, zei de medewerker van NCCR die hier de leiding heeft dat niemand meer naar huis mag", zegt een repatriant die in het Zorghotel was ondergebracht tegen de Ware Tijd. Het gesprek werd plotseling afgebroken, omdat NCCR-coördinator Jerry Slijngard ter plekke verscheen om de mensen toe te spreken.

Vernomen wordt dat de personen die in het Zorghotel waren ondergebracht toch mochten vertrekken. Er schijnt een zekere spanning te zijn ontstaan tussen het NCCR en de BOG-artsen omtrent elkaars bevoegdheden en competenties. Naar verluidt zouden zowel de medici als Slijngard vanwege voornoemd incident hun functies hebben neergelegd of gedreigd dat te zullen doen.

Het COVID-19-managementteam heeft nog niet gereageerd op vragen van de Ware Tijd. Tijdens een persconferentie maandagmiddag is aangegeven dat vanwege de vele perikelen rond thuisquarantaine het besluit was genomen dat nu iedereen die in een overheidsfaciliteit is afgezonderd daar de veertien dagen quarantaine zal moeten doorbrengen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina