Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Particuliere scholen op schema

Particuliere scholen door onderwijs op afstand op schema

06/04/2020 08:21 - Lloyd Djendje

Particuliere scholen door onderwijs op afstand op schema

 

PARAMARIBO - Alle geplande examens van de komende week zullen normaal doorgaan voor de leerlingen van de International Academy of Suriname (IAS). De leerlingen zullen thuis in hun aangepaste studieruimte op de computer hun opdrachten online uitvoeren. Momenteel worden onlinelessen verzorgd. Alle klassen zijn erbij betrokken in samenwerking met de ouders.

"Nadat op zondag 15 maart bekend was gemaakt dat samenscholing beperkt wordt en de scholen gesloten worden, hebben we de daarop volgende maandag en dinsdag ons plan B in werking gebracht, zodat onze kinderen het schooljaar niet hoeven te verliezen", zegt IAS-bestuurslid Ted Jantz.

Een deel van het personeel bij de Christian Liberty Academy (CLA) was vrijdag in spoedvergadering bijeen om de overstap te bespreken naar het online verzorgen en volgen van lessen. Schooldirecteur Asgar Hamed zegt dat alles gedaan wordt om het schooljaar niet verloren te laten gaan. De Amerikaanse zomervakantie volgt in mei.

Op het terrein van het Nederlandse Atheneum voor VWO en Havo op de hoek van de Brokopondo- en Krakalaan en bij basisschool Amalia is het in de morgenuren muisstil omdat iedereen thuiszit. De examenkandidaten van het VWO worden online klaargestoomd om aan het Nederlandse VWO-examen deel te nemen.

Ook de examenleerlingen van het IAS zullen van huis uit ditigaal examen afleggen. Ze worden gevolgd via internet. Jantz zegt dat de volgorde van de examenvragen steeds per kind zal verschillen. "En omdat elk kind binnen een bepaalde beperkte tijd de vragen moet beantwoorden, zal niemand tijd hebben om een ander voor te zeggen."

Leerkrachten van de IAS gaan volgens Jantz elke dag naar school onder de strenge voorwaarden van de regering. Intern zijn er afspraken gemaakt. Zo zijn alle leerkrachten verplicht in thuisquarantaine te gaan, wanneer ze de school verlaten. De groep had al op tijd extra basisgoederen gekocht. "Maar indien iemand toch nog iets speciaals wil kopen dan is er vervoer geregeld, waardoor niemand op straat hoeft", zegt Jantz.

"Niemand dan de leerkrachten mag van acht uur 's morgens tot half twee 's middags in leslokalen verblijven. Het is verplicht gesteld. Als er dringend vergaderd moet worden, komen er maar maximaal vijf mensen samen, die ook op de voorgeschreven sociale afstand van elkaar zitten. De beveiliging mag alleen in de eigen wachterskamer zijn en niet zonder reden in het schoolgebouw", vertelt Jantz, die onze vragen beantwoordde van achter de schutting van het schoolerf.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina