Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Tijger in dierentuin New York heeft coronavirus

Tijger in dierentuin New York heeft coronavirus

06/04/2020 03:17

Tijger in dierentuin New York heeft coronavirus

Foto: WILDLIFE CONSERVATION SOCIETY  

NEW YORK - Een tijger in de Bronx Zoo in New York is positief getest op het coronavirus. Voor zover bekend is het voor het eerst dat het longvirus is vastgesteld bij een tijger, zei een woordvoerder van de dierentuin in de Verenigde Staten zondag.

Nadia, de vierjarige Maleise tijger, had een droge hoest. "We hebben de kat uit overdreven voorzichtigheid getest", laat The Wildlife Conservation Society (WCS), dat de dierentuin beheert, in een verklaring weten.

WCS verwacht dat het beest zal herstellen van het virus. De organisatie hoopt dat de kennis die zij opdoet met de ziekte bijdraagt aan de wereldwijde kennis over het virus.  Het is de eerste keer dat bij een dier in de VS het coronavirus is aangetroffen. Zowel in België als in Hongkong is het virus al eerder vastgesteld bij een kat. Telegraaf.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina