Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verplegenden detoxkliniek PCS met verplicht verlof

Verpleegkundigen detoxificatiekliniek verlof opgelegd

06/04/2020 15:46 - Naomi Hoever

Verpleegkundigen detoxificatiekliniek verlof opgelegd

Foto: FB PCS  

PARAMARIBO - Aan verpleegkundigen van de detoxificatiekliniek van het Psychiatrisch Centrum Suriname is vrijdag gezegd dat zij niet meer op het werk hoeven te verschijnen, omdat de afdeling gesloten zal zijn. Dit besluit is genomen zonder overleg met hen en dat zit ze dwars. Van de afdelingshoofden kregen zij te horen dat verlof opnemen een mogelijkheid is.

Het verlof zou tot 20 april zijn, hopende dat de crisissituatie dan zal zijn opgehouden. "We kunnen niet gedwongen worden verlof op te nemen, want als we het later nodig hebben, zijn onze dagen op." De verpleegkundigen verwijzen naar de uitspraak van de minister van Arbeid dat werkgevers arbeiders niet mogen dwingen verlof op te nemen in deze periode.

"Wij mogen niet de dupe worden van een wereldwijde crisis", stelt een gedupeerde. De verpleegkundigen betreuren het dat de directie alleen met de twee afdelingshoofden heeft gesproken. Vanaf de coronacrisis is begonnen, is er over de gehele linie van verzorgenden sprake van afslanking van het personeelsbestand. De bezetting is vijftig procent, de andere helft van de verplegenden moet thuis wachten op een oproep.

Om besmetting te voorkomen is de bezetting van de verpleegkundigen teruggebracht, vandaar dat zij ook niet op een andere afdeling te werk worden gesteld. De verpleegkundigen die worden ingezet, hebben roulatiedagen. Door de crisis is er een vrije dag ingelast. Wie eventueel op die vrije dag wordt opgeroepen moet dan kunnen werken.

Het gaat om zeventien gediplomeerde verplegenden. Door de opnamestop had de detoxificatiekliniek drie patiënten. Twee zijn vrijdag naar huis gestuurd om er het weekend door te brengen. Eerder in de week was één ontslagen. De afdeling die verslaafden opvangt, heeft ruimte voor zeventien mannen en twaalf vrouwen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina