Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bijzondere opdracht voor Ronald Snijders

Bijzondere compositieopdracht voor Ronald Snijders

08/04/2020 22:13 - Van onze redactie

Ronald Snijders.

Ronald Snijders. Foto: Collectie Ronald Snijders  

PARAMARIBO - De musicus Ronald Snijders heeft een bijzondere compositieopdracht gekregen. “Je hoort steeds meer nare verhalen van muzikanten die door de coronamaatregelen hun werk kwijt zijn geraakt. Ook mij overkwam dat, maar ik heb goed nieuws! Ik ben gevraagd om muziek te componeren en te produceren voor een nieuwe filmdocumentaire die gaat over de voorbereiding van een slavernijexpositie in het Rijksmuseum”, onthult hij tegenover dWT.

Snijders herdenkt woensdag zijn 69ste geboortedag. "Het is  een blessing om deze leeftijd te bereiken. Ik ben nog heel actief bezig alsof ik 30 moet worden", meent de musicus. "Ik bouw altijd een feestje op mijn verjaardag, maar dit jaar kan het jammer genoeg niet. Het is niet erg om het een beetje anders te doen", vult hij aan.

De musicus timmert dit jaar precies 45 jaar aan de weg in de muziekwereld. Naast componist/fluitist en musicoloog is Snijders ook schrijver. Op 3 september woont en werkt hij precies vijftig jaar in Nederland. De filmdocumentaire over de voorbereiding van de slavernijexpositie wordt gemaakt door de filmmaker en producer Ida Does. De informatieve film gaat in september bij de NTR televisie in première.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina