Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Distributie oproepkaarten start op 20 april

Distributie oproepkaarten start op 20 april

08/04/2020 13:01

Multiforms NV treft voorbereidingen voor het drukken van de achterzijde van de oproepingskaarten voor de verkiezingen.

Multiforms NV treft voorbereidingen voor het drukken van de achterzijde van de oproepingskaarten voor de verkiezingen. Foto: NII  

PARAMARIBO - De distributie van oproepingskaarten voor de verkiezingen van 25 mei aan kiesgerechtigden is gepland voor 24 april. Elke kiezer dient ten minste drie dagen voor de dag der stemming zijn oproepingskaart te hebben ontvangen, meldt het NII.

De kaarten zullen per district van kleur verschillen: in Paramaribo is het rood, in Wanica blauw, in Nickerie zwart, in Coronie bordeaux, in Saramacca bruin, in Commewijne paars, in Marowijne oranje, in Para geel, in Brokopondo grijs en in Sipaliwini groen. Kiesgerechtigden moeten op 25 mei hun oproepingskaart en een legitimatiebewijs bij zich te hebben om te kunnen stemmen.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft op maandag het startsein gegeven voor het drukken van de achterzijde van de oproepingskaarten voor de verkiezingen. Dit gebeurde bij Multiforms NV onder toezicht van de vertegenwoordigers van de werkgroep Oproepingskaarten, het Korps Politie Suriname (KPS) en het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB).

Er worden 422.000 oproepingskaarten gedrukt, vertelt Soebhas Bachoe, coördinator van de werkgroep. Multiforms NV drukt de achterzijde van de kaarten, terwijl de voorzijde met onder andere gegevens van de kiezers volgende week door de werkgroep wordt geprint op het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB).

Bachoe zegt dat voorheen zowel de voor- als de achterzijde werden gedrukt door de externe drukker, maar op grond van evaluatie van de vorige verkiezingen is hierin verandering gekomen. De  achterzijde van de oproepingskaart wordt voorzien van de wetsartikelen over verhindering bij de uitoefening van het kiesrecht en details voor de distributie.

De coördinator van de werkgroep vertelt dat op woensdag de achterzijden van alle oproepingskaarten gedrukt zullen zijn, waarna er nog twee weken is uitgetrokken om de voorzijde te bedrukken. Hij voegt eraan toe dat de twee weken te maken hebben met de maatregelen die de werkgroep heeft getroffen om de verspreiding van het COVID-19-virus te minimaliseren en de regels voor de huidige lockdown.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina