Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Surpost-personeel in actie om late betaling salaris

Surpost-personeel weer in actie om late betaling salaris

08/04/2020 00:29 - Jason Pinas

Medewerkers van Surpost hebben dinsdagochtend actie gevoerd vanwege het uitblijven van hun loon.

Medewerkers van Surpost hebben dinsdagochtend actie gevoerd vanwege het uitblijven van hun loon. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Medewerkers van Surpost hebben uit ontevredenheid vanaf dinsdag het werk neergelegd, omdat het salaris voor de zoveelste maand niet op tijd is uitbetaald. Overigens hebben stafleden naar verluidt wel salaris gekregen. De gedupeerde personeelsleden hebben zich dinsdag voor het hoofdkantoor op het Kerkplein verzameld om hun misnoegen te uiten.

Directeur John Power was echter niet aanwezig. Dat sommige medewerkers wel zijn uitbetaald is volgens de andere collega's een scenario van de bedrijfsleiding. "Dit gebeurt al vanaf januari. Hij heeft alleen voor de stafleden gestort en de rest mag stikken. Hij weet telkens een ander verhaal te verzinnen," zegt een geërgerde Ingracia Boerenstam, shopsteward van de personeelsbond Dienst der Posterijen Werknemers-organisatie (DPWO).

Boerenstam stoort zich vooral aan de slechte communicatie van de directeur met zijn personeel. Volgens haar is er officieel nog steeds niet gemeld dat er laat wordt gestort. "Hij vraagt ons wel om te komen werken, maar zegt niets over de late betaling. En dat heeft hij iedere keer gedaan. Deze directeur heeft een olifantenhuid."

Sergio Telegraaf, ook shopsteward van de DPWO, zegt dat hij Power wel heeft gesproken en dat die had beloofd dat uiterlijk afgelopen maandag zou worden overgemaakt. Tot dinsdag was dit niet gebeurd. "We hebben allemaal een gezin. Ik heb een baby van drie weken en die heeft voeding en andere spullen nodig. Sommige van ons hebben ook een schuld af te lossen bij de bank", zegt Telegraaf.

Hij en Boerenstam doen een dringend beroep op de regering om te komen tot een oplossing. Power liet eerder aan de krant weten dat het door de hoge personeelskosten elke maand een uitdaging is om de salarissen te betalen. Hij heeft toen ook laten doorschemeren dat afvloeiing van personeel serieus overwogen wordt.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina