Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Trump haalt uit naar WHO: ’Ze hebben het verpest’

Trump haalt uit naar WHO: ’Ze hebben het verpest’

08/04/2020 03:47

Trump: ’WHO heeft het grondig verpest’.

Trump: ’WHO heeft het grondig verpest’. Foto: AFP  

WASHINGTON - De Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft de bestrijding van het coronavirus volgens de Amerikaanse president Donald Trump "grondig verpest" door zijn oren te laten hangen naar China. Trump luchtte dinsdag weer eens zijn hart op Twitter.

"Om een of andere reden, hoewel grotendeels gesponsord door de VS, doch zeer China-gericht. Daar gaan we eens goed naar kijken", aldus Trump. Volgens de president was het maar goed dat hij een advies om de grenzen voor China open te houden in de wind sloeg. "Waarom gaven zij ons een dergelijke rammelende aanbeveling?" De VS zijn inmiddels het land met de meeste vastgestelde coronabesmettingen.

Een woordvoerder van de VN-organisatie WHO wees de kritiek van Trump van de hand. Voor de chef van de VN Antonio Guterres is het volgens hem duidelijk dat "de WHO, onder leiding van dr. Tedros, geweldig werk heeft verricht" door landen op grote schaal te helpen met uitrusting, training en richtlijnen. "De WHO laat de kracht zien van het internationale gezondheidssysteem."

Wereldwijd zijn ruim 74.000 mensen bezweken aan de gevolgen van een besmetting met het coronavirus. Dat blijkt uit cijfers van overheden en de Wereldgezondheidsorganisatie. Telegraaf.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina