Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Pater Bas Mulder overleden aan coronavirus

Pater Bas Mulder overleden aan coronavirus

11/04/2020 11:49 - Tascha Aveloo

Pater Sebastianus A.W.R. Mulder, meer bekend als Bas Mulder.

Pater Sebastianus A.W.R. Mulder, meer bekend als Bas Mulder. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De moedige en sociale pater Sebastianus A.W.R. Mulder, beter bekend als pater Bas Mulder, is vrijdag in Nederland overleden aan het coronavirus. Zijn specifieke manier van praten was bekend van radio en televisie. “Pater Bas heeft ons bisdom heel bijzonder gediend”, vertelt bisschop Karel Choennie.

Na zijn inwijding als priester is Mulder direct uitgezonden om te gaan dienen in Suriname. "Hij was vanaf het begin een jeugdpastoor die zich enorm heeft ingezet voor bevordering van de sportbeleving bij jongeren in ons land. Hij heeft ook veel gedaan in het onderwijs en staat bekend om zijn werk in het patronaat waarbij hij actief was met sport, zoals basketbal en volleybal. Hij heeft zich ook ontwikkeld tot mediapastoor", licht Choennie toe. 

De moedige pastoor had twee belangrijke taken, namelijk dienen als pater en als kritische redacteur van het rooms-katholieke blad 'Omhoog', vertelt Choennie. "In de tijd van het  militaire regime in de jaren tachtig toen er geen kranten verschenen en censuur hoog was, is de 'Omhoog' altijd uitgekomen. En pater Bas heeft zich daarin heel kritisch geuit over het militaire regime en zij hebben het blad nooit durven sluiten."

Pater Bas Mulder verruilde Suriname in 2009 voor zijn geboorteland. Hij is is 88 jaar geworden. Met zijn overlijden is volgens bisschop Choennie een strijdbare broeder in de Here heengegaan.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina